Dolar

32,6680

Euro

34,8341

Altın

2.520,47

Bist

9.524,59

Artvin'deki sel ve heyelan

Artvin'deki sel ve heyelan

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-25 00:56:44

Artvin'deki sel ve heyelan
Artvin'in Hopa ilçesinde sel ve heyelanlar nedeniyle ölen 7 kişinin isimleri açıklandı.

Artvin Valisi Kemal Cirit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Artvin-Hopa karayolunun kontrollü olarak tek şeritten verilmeye başlandığını, yağışın devam etmesi sebebiyle, yer yer yağmur sularının toprak ve molozları yola taşıdığını belirtti.

Cirit, yağmurun yarın sabaha kadar etkisini sürdüreceğini ifade ederek, "İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri öncülüğünde, AKUT ve vatandaşlarımız arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor. Maalesef 7 vatandaşımız hayatını kaybetti, iki vatandaşımızı da arama çalışmalarımız sürüyor" dedi.

Öte yandan Hopa Kaymakamlığınca ölen 7 kişinin kimlikleri açıklandı. Buna göre, Orta Hopa Mahallesinde, AKUT ve AFAT ekibinin çalışmaları sonucunda enkaz altından cansız bedenleri çıkartılan kişilerin Hacer Kara ve kızı Funda Toksoy olduğu belirlendi.

Hacer Kara'nın eşi Altan Kara'nın da enkaz altında olduğu, çıkarılması için çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi.

Enkaz altından çıkarılan yaşamını yitiren diğer kişilerin ise Yeşilköy Köyü'nden Sabri Acıbadem, Yoldere Köyü'nden Emniyet, Ünsal ve Erdal Gedik olduğu tespit edildi.

Sel ve heyelan nedeniyle yaralanan 19 kişiden 10'u Rize'deki çeşitli hastanelere sevk edildi, 3 yaralı Hopa Devlet Hastanesinde, 6 kişi ise ayakta tedavi edildi.

Haber Ara