Dolar

32,3223

Euro

35,0714

Altın

2.308,83

Bist

9.079,97

Artvin'deki 'LSD' karantinası

Büyükbaş hayvanlarda LSD hastalığı görülmesi nedeniyle bazı mahalleleri karantinaya alınan Hopa, Arhavi ve Kemalpaşa ilçelerinde durum tespiti ve bilgilendirme yapıldı

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-06-08 15:29:53

Artvin'deki 'LSD' karantinası
Artvin'de büyükbaş hayvanlarda Nodüler Ekzantemi Hastalığı (LSD) hastalığı görülmesi nedeniyle bazı mahalleleri karantinaya alınan Hopa, Arhavi ve Kemalpaşa ilçelerinde durum tespiti ve bilgilendirme yapıldı.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, halk arasında Afrika hastalığı olarak bilinen ve aynı zamanda koyun çiçek hastalığına benzediği için çiçek olarak da adlandırılan LSD tespit edilen ilçelerde saha çalışması gerçekleştirildi.

Valiliğin talebi üzerine Pendik Veteriner Kontrol Enstitüsü ile Erzurum Veteriner Kontrol Enstitüsünden gelen veteriner hekimlerinden oluşan 4 kişilik heyet, hastalığın görüldüğü bölgelerde durum tespitini ve incelemeleri tamamladı. Heyet, yöre halkını hastalık hakkında bilgilendirdi.

Hastalık olabileceği şüphesi ile bazı hayvanların göz ve ağız kısmından sıvı, deri ve kan numunesi alındı, aşılama çalışmaları da tamamlandı.

Daha önce alınan numuneleri pozitif çıkan hayvanlar itlaf edildi, ahır ve çevrelerinde gerekli dezenfeksiyon işlemleri yapıldı.

Hastalık görüldüğü günden itibaren Arhavi'de 3, Hopa'da 11, Kemalpaşa'da 12 büyükbaş hayvanın itlaf edildi. Bu hayvanların hayvanların sahiplerine oluşturulacak komisyon tarafından belirlenen kıymet bedelinin tazminat olarak ödenecek.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara