Dolar

32,5646

Euro

34,7094

Altın

2.492,06

Bist

9.524,59

Artvin'de AFAD harekete geçti

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, 31 kişilik AFAD arama kurtarma ekibinin olay yerinde görevlendirildiğini bildirdi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-24 20:29:04

Artvin'de AFAD harekete geçti

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca (AFAD), Artvin'de meydana gelen sel ve heyelanlar nedeniyle 31 kişilik arama kurtarma ekibinin olay yerinde görevlendirildiği bildirildi.

AFAD'dan yapılan açıklamada, Arhavi ve Hopa ilçelerinde öğle saatlerinde başlayan aşırı yağış nedeniyle meydana gelen sel ve heyelanlarda 8 kişinin hayatını kaybettiği hatırlatıldı.

Kayıp iki vatandaşı arama ve kurtarma çalışmalarının da aralıksız devam ettiği belirtilen açıklamada, "Artvin'de meydana gelen sel afeti nedeniyle Başbakanlık AFAD koordinasyonunda 31 kişilik AFAD arama kurtarma ekibi olay yerinde görevlendirilmiştir. Samsun'dan 10 kişilik AFAD arama kurtarma ekibi de Genelkurmay Başkanlığına ait hava aracı ile olay yerine gönderilmiştir. Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı 1 adet helikopter de Samsun'dan bölgeye sevk edilmiştir" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Doğu Karadeniz bölgesinde meydana gelebilecek aşırı yağışlara karşı Samsun, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Ardahan, Kars, Artvin, Trabzon ve Rize AFAD il müdürlüklerinin teyakkuza geçirildiği kaydedildi.

Artvin Hopa ilçesinde metrekareye 182 kilogram yağış düştüğü belirtilen açıklamada, yağışların saat 19.00 civarında azalacağının değerlendirildiği bildirildi

Haber Ara