Dolar

32,5960

Euro

34,7835

Altın

2.496,23

Bist

9.449,99

Artık tamamen sivil idare tarafından yönetiliyor

Babu'l Hava Sınır Kapısı Dış İlişkiler Sorumlusu Edib Ebu Halid, muhaliflerin kontrolündeki kapının tamamen sivil idare tarafından yönetilmeye başladığını belirtti.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-08 11:14:57

Artık tamamen sivil idare tarafından yönetiliyor

Ebu Halid, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kapının uzun bir yenilenme sürecinden geçtiğini ve Suriye'deki savaş ortamından en çok etkilenen sınır kapısı olmasına rağmen şu an en güvenli kapı haline geldiğini ifade etti. 

Halid, "Babu'l Hava çok çetin süreçlerden geçti. Önceleri  askeri bir yönetim vardı ve önemli bir geçiş kapısıydı. Ancak şimdi sivil bir yönetim var” dedi.

"Babu'l Hava artık sivil bir kurum halinde hizmet veriyor"

Ebu Halid, "İnsanların geçişleri ile birlikte ticari ve ekonomik faaliyetler düzenli bir şekilde sağlanıyor. Giriş ve çıkışlarda tam anlamıyla sivil bir kadroyla hizmet veriyoruz. Mevcut kadrolarımızı belirli eğitim ve çalışmalarından geçirerek bunu başardık. Babu'l Hava artık sivil bir kurum halinde hizmet vermektedir. Sınır kapısını sivilleştirdik" ifadelerini kullandı.

Sınır kapısının güvenliğinin Ahraru'ş Şam İslami Hareketi tarafından sağlandığını ancak idare ve işleyişte hiçbir askeri etkinin bulunmadığını kaydeden Halid, "Kapının güvenliği dışarıdaki kontrol kulübelerinden sağlanıyor. Kimse sınır kapısı alanına silah ile giremiyor. Bu hizmeti Ahraru'ş Şam İslami Hareketi sağlıyor" şeklinde konuştu.

İnsani yardım, gümrük ve pasaport kontrolü gibi hizmetlerin ifa edildiğini belirten Ebu Halid, karşılıklı ilişkilerin gelişmesi için Babu'l Hava'nın bir fırsat olduğunu vurguladı. 

Haber Ara