Dolar

32,5597

Euro

34,8825

Altın

2.431,27

Bist

9.645,02

Artık Rus askerleri de YPG arması kullanıyor

Suriye'deki bazı ABD askerleri daha önce YPG armalarıyla görüntülenmişti. Günler önce aynı yöntemle Şii milislere ait semboller içinde görülen Rus askerleri bu sefer YPG sembolleriyle görüntülendi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-09 14:52:32

Artık Rus askerleri de YPG arması kullanıyor

Suriye'de yayınlanan Al Masdar gazetesinde yer alan habere göre, Rusya ile YPG'nin omurgasını oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri'ne (DSG) bağlı Menbic Askeri Konseyi arasındaki anlaşmanın ardından, Suriye Ordusu Menbiç'teki köylerin yönetimi ve savunmasını devralmaya başladı.

DÖZ KONUSU KARAR

Türkiye'nin, YPG'nin Menbiç'ten çekilmesini istemesi ve TSK destekli Özgür Suriye Ordusunun Menbiç'e ilerlemesi üzerine Rusya'nın aracılığıyla DSG'nin kimi köyleri Suriye Ordusu'nun kontrolüne devretmeyi kararlaştırılmıştı.

Habere göre, Menbiç Askeri Konseyi'ne bağlı silahlı güçler ve DSG köylerden ayrılırken, Rusya özel kuvvetleri ve Suriye Ordusu söz konusu köylerin yönetimi ve savunmasını devraldı.

ff_3

Devir işlemi kapsamında Menbiç'in Kur Huyuk, Kurt Veyran, El-Bughaz, Ebu Hayc ve Cubb El-Hamra köyleri Suriye ordusuna teslim edildi.

Haberde, köylerin Suriye ordusuna devredilmesi sırasında Rus özel birliklerine bağlı bir askerin koluna YPG'nin ana omurgasını oluşturduğu Demokratik Suriye Güçlerinin armasına taktığı görüldü.

Daha önce de Suriye'de bulunan ABD özel birliklerindeki bazı askerler kollarına YPG arması takmış ve bu Türkiye ile Amerika arasında gerileme yol açmıştı.

Şİİ SEMBOLLERİ KULLANAN RUS ASKERLER İÇİN FOTOĞRAFA TIKLAYINIZ

516477

Haber Ara