Dolar

32,3354

Euro

35,1773

Altın

2.241,88

Bist

8.729,63

Arsenal, Mesut Özil'in Doğu Türkistan paylaşımına destek vermedi

Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil'in, Çin’in işgali altındaki Doğu Türkistan'daki ‘zulmü durdurun’ paylaşımına takımı Arsenal mesafe koydu. Arsenal, Çin'in Twitter benzeri sosyal medya platformu Weibo'dan yapığı açıklamada, 'Futbol kulübü olarak politikaya dahil olmama prensibine bağlıyız' denildi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-14 14:28:04

Arsenal, Mesut Özil'in Doğu Türkistan paylaşımına destek vermedi

buyuk_186

Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil'in, Çin'in işgali altındaki Doğu Türkistan'daki ‘zulmü durdurun' paylaşımına takımı Arsenal mesafe koydu. Arsenal, Çin'in Twitter benzeri sosyal medya platformu Weibo'dan yapığı açıklamada, "Futbol kulübü olarak politikaya dahil olmama prensibine bağlıyız" denildi.

İngiltere Premier Lig'de Arsenal forması giyen Özil, "Ey Doğu Türkistan" sözleriyle başladığı iki sayfalık mesajında, isim vermeden Çin hükümetinin politikalarını sert bir dille eleştirerek, Pekin yönetiminin Doğu Türkistan (Sincan) Özerk Bölgesi'nde bulunan Müslümanlara büyük zulümler yaptığını ve buna sessiz kalınmaması gerektiğini ifade etti.

Arsenal ise bu açıklamadan bir gün sonra Çin'in sosyal medya platformu Weibo'dan yayınladığı duyuruyla oyuncusu Özil'in yaptığı açıklamaya mesafe koydu.

Arsenal, açıklanan ifadelerin tamamen Özil'in kişisel görüşü olduğunu vurgularken, 'politikaya dahil olmama ilkesine bağlıyız' ifadelerini kullandı.

Çinli kullanıcıların bazıları ise Özil'in kesilmiş forması ve makasların olduğu fotoğrafla bu iletiye yanıt vererek, kulüpten kovulmasını istedi.
Arsenal aynı mesajı Twitter'da yer alan hesabından yayınlamadı.

16544221-1576320091-1576320130

Haber Ara