Dolar

32,5993

Euro

34,7973

Altın

2.495,14

Bist

9.483,67

Arnavutluk ve Makedonya'dan Demirel açıklaması

9. Cumhurbaşkanı Demirel'in vefatı Arnavutluk ve Makedonya'dan yapılan açıklamada, 'dostumuz' denildi

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-18 16:57:41

Arnavutluk ve Makedonya'dan Demirel açıklaması

Arnavutluk Cumhurbaşkanı Buyar Nişani ve Makedonya Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in vefatı dolayısıyla taziye mesajları yayımladı.

Arnavutluk Cumhurbaşkanlığı'nın internet sitesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hitaben yayımlanan taziye mesajında, Türk halkına, merhumun ailesi ve yakınlarına başsağlığı dilenerek, "Demirel, Türk siyasetinde derin izler bırakan biri olarak hatırlanacak" denildi.

Taziye mesajında ayrıca, "Demirel, Arnavutlar'ın kadim bir dostu ve destekçisi olarak hatırlanacak. Komünist rejim sonrasındaki geçiş yıllarında, Arnavutluk'a verdiği destekten dolayı kendisine her zaman minnettar kalacağız" ifadesine yer verildi.

MAKEDONYA

Makedonya Cumhurbaşkanlığı'nın internet sitesindeki taziye mesajında ise İvanov, büyük bir Makedonya dostu olan Süleyman Demirel'in vefatı dolayısıyla derin üzüntü duyduğu belirterek, Makedonya halkı adına başsağlığı dilediğini ifade etti.

Mesajda ayrıca, "Demirel, büyük bir dostumuzdu. Makedonya'nın tanınması sürecinde üstlendiği rol, Makedonya halkları arasında hatırlanacaktır" denildi.

Öte yandan, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in vefatı dolayısıyla Türkiye'nin Tiran ve Üsküp büyükelçiliklerinde taziye defteri imzaya açıldı.

Haber Ara