Dolar

32,5861

Euro

34,7932

Altın

2.508,99

Bist

9.693,46

Arnavutluk'ta çatışma: 1 ölü

Arnavutluk'ta çatışma: 1 ölü

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-24 15:40:05

Arnavutluk'ta çatışma: 1 ölü
Arnavutluk'un güneyinde, Yunanistan sınırı yakınında bulunan Ergiri'ye (Gjirokaster) bağlı Lazarat köyünde, polise taciz ateşinde bulunan gruba yönelik operasyonda çıkan çatışmada bir polis hayatını kaybetti, 2 polis yaralandı.

Arnavutluk Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Arnavutluk'un Kolombiyası" olarak nitelendirilen Lazarat'ta sabah saatlerinde bir grubun köydeki polis ekiplerine taciz ateşinde bulunduğu belirtildi.

Açıklamada, emniyet mensuplarına taciz ateşinde bulunan gruba yönelik operasyonda çıkan çatışmada İbrahim Basha isimli polis memurunun hayatını kaybettiği, iki polis memurunun da yaralandığı ifade edildi. Yaralı memurların ilk müdahalenin ardından başkent Tiran'a sevk edildikleri kaydedildi.

Arnavutluk İçişleri Bakanı Saimir Tahiri'nin olay yerine hareket ettiği öğrenildi.

"Arnavutluk'un Kolombiyası" olarak nitelendirilen Lazarat köyü, buradaki Hint keneviri tarlaları ile biliniyor. Geçen yıl, yaklaşık 800 polis ve askerin katıldığı operasyonla gündeme gelen köyde, 112 bin kök Hint keneviri ve 39 ton esrar imha edilmiş, 18 kişi gözaltına alınmış ve çok sayıda silah ele geçirilmişti.

Geçen yılki operasyonun ardından köyün girişine kontrol noktası kurulmuştu.

Haber Ara