Dolar

32,3660

Euro

34,9990

Altın

2.324,23

Bist

9.079,97

Arkadaş sürpriziyle başladığı atletizmde madalyaya uzandı

Arkadaş sürpriziyle başladığı atletizmde madalyaya uzandı

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-07 12:51:39

Arkadaş sürpriziyle başladığı atletizmde madalyaya uzandı
SEZGİN PANCAR - İlkokuldaki arkadaşlarının, kendisine haber vermeden adını seçmelere yazdırmasıyla başlayan atletizm macerasında hızla zirveye tırmanan, Avrupa 10 Bin Metre Kupası'nda da Türkiye'ye altın madalya kazandıran milli atlet Esma Aydemir, başarı çıtasını yükseltmek istiyor.

Kenya'daki kamp döneminin ardından katıldığı Hollanda'daki Uluslararası Rotterdam Maratonu'nda, elde ettiği dereceyle 2016 Rio Olimpiyat Oyunları için kota almayı başaran 24 yaşındaki Esma Aydemir, Avrupa 10 Bin Metre Kupası'nda da kendisine güvenenleri haksız çıkarmadı.

Türkiye'de ilk defa Mersin'deki Nevin Yanıt Spor Kompleksi'nde düzenlenen yarışmada, İtalyan Rosaria Console ve Büyük Britanyalı Jenny Nesbitt gibi ünlü atletleri geride bırakarak, mücadeleyi 33.33.38'lik sürede tamamlayan milli sporcu, altın madalya kazandı.


- "Şimdi o arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum"


Kısa zamanda milli takımın favorileri arasına giren Esma Aydemir, AA muhabirine, hazırlıklarını ve hedeflerini anlattı.

İlkokulda arkadaşlarıyla oyun oynarken, her zaman "en hızlı" olarak öne çıktığını söyleyen Aydemir, kariyerine başlamasına neden olan ilginç hikayeyi şöyle aktardı:

"Ben 12 yaşımdayken, arkadaşlarım beden eğitimi öğretmenimize atletizm için benim adımı yazdırmışlar. Bunun sebebi de '11 vampir' diye bir oyun oynardık, erkekler dahil herkesi yakalardım. Sonra bir baktım adım yazdırılmış, hocam, 'Sen de geleceksin' deyince şaşırdım. Öğretmenimize 'Hocam ben ne yapacağım?' dedim. Her çocuğun o dönemler bir ağrısı vardır ya, benim de karnım ağrıyordu; cidden koşmak istemiyordum. Arkadaşlarımın vesilesiyle o dönem gittim yarış koştum, ikinci oldum. O vesileyle kariyerime başladım. Şimdi o arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. İyi ki beni yazdırmışlar. Belki benim kararıma bıraksalardı hayatta koşmazdım, sevmiyordum. Şu an çok seviyorum, hedeflerim doğrultusunda antrenman yapıyorum, hedeflerimi gerçekleştiriyorum."


- "Avrupa Şampiyonası için hedef ilk 3"


Esma, ilk kez maraton koştuğu Uluslararası Rotterdam Maratonu'ndaki 2.35.22'lik derecesinin kendisini mutlu ettiğini söyleyerek, buradaki başarısı sayesinde 2016 Rio Olimpiyat Oyunları için kota almayı başarmasının mutluluğunu iki katına çıkardığını kaydetti.

Kenya'daki kamp döneminde, Avrupa 10 Bin Metre Kupası'nda da koşmasının istendiğini ifade eden Esma Aydemir, "Burada tahmin etmediğim bir sonuçla karşılaştım. Birincilik beni çok mutlu etti. Bir ay sonra yapılacak olan Avrupa Atletizm Şampiyonası ve sonrasında 2016 Rio Olimpiyatları'na yönelik bir hazırlık sürecinden geçiyoruz. Avrupa Şampiyonası'nda ilk 3'e girmeyi çok istiyorum, antrenmanlarımı o doğrultuda yapıyorum. Olimpiyatlar için de ilk hedef olarak ilk 15'i belirledik. İlk 15 benim için çok büyük bir başarı olacak. İnşallah hedefime ulaşacağımı düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Esma, antrenörüyle birlikte gelecekteki şampiyonalar için kapsamlı bir çalışma programı oluşturduklarını belirterek, programlarını, 2020 ve 2024'deki organizasyonlarda madalya alma üzerine kurduklarını sözlerine ekledi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara