Dolar

32,5905

Euro

34,8104

Altın

2.498,82

Bist

9.437,79

Arjantin'in Tucuman eyaletindeki valilik seçimi

Arjantin'in Tucuman eyaletindeki valilik seçimi

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-25 09:46:48

Arjantin'in Tucuman eyaletindeki valilik seçimi
Arjantin'in Tucuman eyaletinde pazar günü düzenlenen valilik seçiminde hile yapıldığını iddia ederek sonuçlara itiraz etmek üzere toplanan göstericilere polis müdahale etti.

Yerel medyada yer alan haberlere göre, Tucuman'da geç saatlerde sokaklara inen muhalifler, Zafer için Cephe'nin adayı Juan Manzur'un seçimin galibi ilan edilmesini protesto etti.

Sosyal medyada örgütlenen ve gece yarısına doğru Bağımsızlık Meydanı'nda toplanan göstericiler, seçim bürosunun yeniden açılmasını istedi.

Polisin göstericilere müdahalesinde biber gazı ve plastik mermi kullandığı belirtiliyor.

Bakanlar Kurulu Başkanı Anibal Fernandez, Tucuman'daki seçimler sonrası Juan Manzur'u kutlamış ve seçimde hile yapıldığı iddialarını reddetti.

Fernandez, yakılan oy sandıkları ve diğer aday Jose Cano'nun kampanyasını destekleyen Gabriela Basso'nun evi çevresinde duyulan silah sesleri konusunda sorumluların cezalandırılması gerektiğini söyledi.

25 Ekim'de yapılacak devlet başkanlığı seçimlerinde Zafer için Cephe'den başkan adayı olan Daniel Scioli de Tucuman seçim sonuçlarında bir şüpheye yer olmadığını söyleyerek sonuçlara saygı duyulmasını istedi.

Ancak uzun bir süredir Tucuman Valiliği görevini sürdüren Jose Alperovic, oy sandıklarının yakıldığı 40 masa için tamamlayıcı bir seçim önerdi.

Alperovic, olayın yaşandığı Los Ralos, Sergeant Moya ve San Pablo bölgelerinde muhalif kesim ve seçim kurulunun yeniden sandıkları açmak istemesi durumunda bu yolun izlenebileceğini ifade etti.

Pazar günü Tucuman eyaletinde düzenlenen valilik seçimlerinde iktidardaki Zafer için Cephe'nin adayı Jose Manzur, diğer muhalif partilerin ittifakı ile seçim yarışına giren Jose Cano'dan daha fazla oy almıştı.

Haber Ara