Dolar

32,3655

Euro

34,9616

Altın

2.325,42

Bist

9.079,97

Arizonalılar cami saldırısı sonrasında Müslümanlara destek vermek için toplandı

Arizona Tempe Camisi’nin iki kadın ve beraberindeki çocuklarla beraber İslam karşıtı söylemlerle basılması ve baskının videoya alınmasının ardından Tempe halkı Müslümanlara destek vermek için camiye akın etti.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-03-21 10:17:25

Arizonalılar cami saldırısı sonrasında Müslümanlara destek vermek için toplandı

TIMETURK | ÇEVİRİ

Yaklaşık iki hafta önce Arizona Tempe bölgesindeki Tempe Islamic Community Center'a iki kadın tarafından sözlü saldırı düzenlendi. Camiden poster ve flamaları alan kadınlar, İslam karşıtı sloganlarla beraberindeki üç çocukla birlikte caminin etrafında dolaştılar. Kendilerini videoya çektiler.

"SEVGİ NEFRETE BASKIN ÇIKAR!"

Kadınlar, sosyal medyaya yükledikleri videoyu silmiş olsalar da yayılmasını önleyemediler. Birçok Arizonalı'nın tepki gösterdiği olay sonrası camiye akın eden çevre sakinleri "Sevgi nefrete baskın çıkar" sloganları attı.

Brad Singer isimli bir Arizonalı “Civarımızda ne zaman bir nefret duruşu sergilense, herkes nefrete maruz kalan insanları desteklemelidir” diye konuştu.

DYghW42VwAAXBqG

DYghW4OVQAAW-CS

SALDIRI, İSLAM'I TANIMAK İÇİN FIRSAT OLUŞTURDU

Fox 10 Phoenix'in haberine göre Caminin önde gelenleri gelenleri İslam'ı öğrenmek üzere isterlerse toplantıya çağırdılar. Bunun bir araya gelmek ve birbirini desteklemek için bir fırsat olduğu dile getirildi.

Melissa Singer ise "Sanırım Müslüman Amerikan toplumuyla destek içinde olduğumuz göstermek gerçekten önemli. Onların arkadaşlar, komşular ve iş arkadaşları olarak ne kadar önemli roller oynadıklarını biliyoruz” dedi.

Halktan bir diğer kişi, “Bu gerçekten iç açıcı ve çok güzel” diyerek duygularını ifade etti. Toplumun parçaları tarafından farklılıkların kabul edilmesi gerektiği vurgusu yapıldı. Daha önce çekilen adi videonun Tempe toplumunu yansıtmadığı ifade edildi.

HAKİM KARŞISINA ÇIKACAKLAR

Çocukları da nefret suçuna alet eden iki kadın Elizabeth Daunhauer ve Tahnee Gonzales'in ise 29 Mart'a hakim karşısına çıkması bekleniyor. Üçüncü derece soygunla suçlanacakları belirtiliyor.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara