Dolar

32,5331

Euro

34,7167

Altın

2.487,86

Bist

9.524,59

Arizona'nın Phoenix kenti Muhammed Ali'nin yasını tutuyor

Arizona'nın Phoenix kenti Muhammed Ali'nin yasını tutuyor

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-05 09:26:54

Arizona'nın Phoenix kenti Muhammed Ali'nin yasını tutuyor
ERKAN AVCI - Dünya boksunun efsane ismi Muhammed Ali'nin vefat ettiği Phoenix kentindeki hastane, sevenlerinin akınına uğruyor.

Dünyanın en çok tanınan sporcularından Muhammed Ali'nin uzun yıllardır yaşadığı Arizona'nın Phoenix kenti, ünlü sporcunun yasını tutuyor.

Solunum yetersizliğinden kaynaklanan rahatsızlık nedeniyle kaldırıldığı hastanede cuma akşamı 74 yaşında hayata gözlerini kapatan Muhammed Ali'nin sevenleri, sabah saatlerinden itibaren hastane önünde toplanmaya başladı.

Hastane bahçesindeki bir noktaya sporcunun fotoğraflarını asan hayranları, çiçekler bıraktı, mumlar yaktı. Ünlü boksörün "Kelebek gibi uçarım, arı gibi sokarım" sözlerinin yanı sıra duvara boks eldivenleri de asan bazı hayranları göz yaşlarına hakim olamadı.

- "Aramızdan ayrıldığına inanamıyorum"

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Scottsdale bölgesinde yaşayan antrenör Keanny Hajen, Muhammed Ali'nin sadece sporla ilgilenenlerin değil, kişiliğiyle her kesimden insanların sevgisini kazandığını söyledi.

Ölüm haberinin ardından ona saygısını göstermek için hastane önüne geldiğini belirten Hajen, "Ben boksu izleyerek büyüyen biriyim. Onun sadece spor dünyası için değil, tüm dünyaya örnek olduğunu düşünüyorum. Sporla uğraşan biri olarak onun çok üstün bir kişiliği olduğunu biliyorum. Onun işine ne kadar tutkulu olduğunu biliyorduk. Onun aramızdan ayrıldığına inanamıyorum. Huzur içinde yatsın, o bir ikondu." diye konuştu.

Muhammed Ali'nin ne kadar sevildiğini anlamak için vefat haberinin dünyadaki yansımalarına bakmanın yeterli olacağını vurgulayan Hajen, "Onu şimdiden özledik" ifadesini kullandı.

- "Parasını Parkinson hastalığı araştırmaları için harcadı"

Scottsdale sakinlerinden Paige Brinkley, hayırsever yanına dikkati çektiği Muhammed Ali'nin, parasını içinde bulunduğu toplum için harcamasından dolayı asla unutulmayacağını söyledi.

Boksa ilgi duymadığı için ünlü boksörün ringdeki şöhretini çok fazla bilmediğini ifade eden Brinkley, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ancak onun parasını Parkinson hastalığı araştırmalarına vermiş olması beni çok etkiledi. Her yıl bu araştırmalar için bağış topluyordu. Kaç yıl bağış etkinliği yaptığını bilmiyorum ama 180 milyon dolar gibi bir meblağı bu araştırmalar, Parkinson merkezi için toplamış. O bu mücadelesini yarıda bırakabilirdi ancak bunu tercih etmedi. Bunun Muhammed Ali'nin en önemli yanı olduğunu düşünüyorum. Bundan dolayı o bir efsane."

Brinkley, "Onu özleyeceğiz ama artık daha fazla acı çekmiyor." dedi.

- "Çok önemli örnek bir kişilikti"

Hastane önünden ayrılmayanlardan Jardis Potter da Muhammed Ali'ye olan sevgisini göstermek için beklediğini söyleyerek şunları kaydetti:

"Onu kaybettiğimiz için çok üzgünüz. Muhammed Ali mükemmel bir spor adamıydı ama aynı zamanda çok önemli örnek bir kişilikti. Ona saygımı göstermek için buraya geldim. Huzur içinde yatsın. Onu tabii ki özleyeceğiz."

- Cenaze namazı cuma günü doğduğu kentte kılınacak

Aile sözcüsü Bob Gunnell, Muhammed Ali'nin cenaze töreninin doğduğu Kentucky eyaletinin Louisville kentinde cuma günü yapılacağını açıklamıştı.

Ancak Muhammed Ali'nin uzun yıllar yaşadığı Phoenix kentindeki İslam Merkezi'nin de boksör için ayrıca gıyabi cenaze namazı planladığı belirtildi.

Muhammed Ali'nin naaşının pazar günü hastaneden alınması bekleniyor.

Haber Ara