Dolar

32,5481

Euro

34,8777

Altın

2.430,09

Bist

9.722,09

Arınç'tan Bahçeli'ye: Siz koalisyon kurun

Arınç, MHP'ye seslenerek 'HDP ve CHP koalisyonu siz kurun. HDP'nin başarısı sizin başarınızdır, sizin eserinizdir' dedi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-08 12:00:29

Arınç'tan Bahçeli'ye: Siz koalisyon kurun

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısı girişinde yaptığı açıklamada, MHP'ye seslenerek "HDP ve CHP koalisyonu siz kurun. HDP'nin başarısı sizin başarınızdır, sizin eserinizdir" diye konuştu.

Arınç, Ak Parti olarak kendilerine millet tarafından verilen mesajı doğru okumaya çalışacaklarını belirterek, ihtiyaç olması halinde partisinin göreve hazır olduğunu söyledi.

13 YILDIR HEP ZAFERLER GÖRDÜM

"Biraz sonra da merkez karar yönetim toplantısı yapılacak. Hepimizin bir değerlendirmesi var. Duygusal olabilir tüm arkadaşlarımızı dinleyerek bazı sonuçlara varacağız. Bülent Arınç olarak ben bu partinin kurucusuyum, 13 yıldır hep zaferler gördüm. Dün akşam itibarıyla da aktif siyasete veda etmiştim. Veda ettiğimiz günde de büyük bir başarıyı görmek isterdim. Ama sonuç böyle olmadı. Aldığımız sonuç ortadadır, üzgünüm. HDP açısından bir başarı olduğunu hepimiz kabul etmeliyiz. Bütün bu sonuçlar bize seçimlerde HDP'nin başarılı olduğunu gösteriyor. MHP oyunu yüzde 17 bile yapamamıştır. Onlar zaman zaman iktidardan bahsediyordu. CHP başarılı değildi, 25 oyunu 28 bile yapamamıştır. BİZ İKTİDARLARA ALIŞKINIZ

Her 2 partinin genel başkanlarının konuşmalarına bakıldığında bu seçimden memnun olduklarını görüyorum. Bu bir çelişkidir. Biz iktidarlara alışkınız, bu dönem kısmet olmadı. Dürüst olmamız lazım. Yiğit düştüğü yerden kalkar. Siyasette kapı kapatılmaz. Kapı kapatan siyasetçi basit ve korkak siyasetçidir. Evet halk AK Parit'ye ders verebilir. Bunun arkasından seçim olursa aday olur musunuz tartışması bugünün tartışması değil. Önümüzü bir görelim."

 

Haber Ara