Dolar

32,3657

Euro

34,9677

Altın

2.325,64

Bist

9.135,30

Arınç'tan AK Partililere çağrı: Hazır olun

Manisa'da Ak Parti İl teşkilâtının iftarına katılan eski Başbakan Yardımcısı Arınç, teşkilâtın çok çalışması gerektiğini ifade ederek, 'Allah'ın izniyle bütün seçimlerde muvaffak oluruz. Türkiye'de artık AK Parti bir markadır. Bir güçtür. Yaptığı hizmetlerle de bir zafer madalyası takmıştır' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-26 15:47:29

Arınç'tan AK Partililere çağrı: Hazır olun

Eski TBMM Başkanı ve eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, memleketi Manisa'da AK Parti İl Başkanlığı'nın iftar programına katıldı. Türkiye'nin şu anda bir imtihandan geçtiğini ve bu imtihandan geçmesi için parti teşkilâtlarının sıkı bir şekilde çalışması gerektiğinin altını çizen Arınç, şunları söyledi:

"Dolayısıyla zor günlerdeyiz. Ama bu zor günleri aşacağız. İktidara geldiğimizde de farklı zorluklar vardı. Ama hamdolsun çok başarılı olduk. Bugün de bir imtihanın içerisindeyiz. Bu imtihanlardan da başarıyla çıkmak Allah'ın izniyle mümkün olacak. Şartı nedir, teşkilâtımız dipdiri olacak. Zafer sarhoşluğu içerisine düşmeyecek. Her gün görevini en güzel şekilde hatırlayacak. Herkese ulaşacak. Herkesle el sıkışacak ve kucaklaşacak. Ramazan ayı bunlardan bir fırsattı. Bunun kadrini bilelim. Aramızdaki kırgınlıklar, küskünlükler varsa bunları giderelim. Bir yanlışlığımız varsa söyleyin ve onu da düzeltelim. Herkesle el sıkışırsanız, ama 'Nasıl olursa olsun biz iktidar olacağız' sarhoşluğuna girmeden bunu yaparsak, belediye seçimlerini de alırız, Allah'ın izniyle bütün seçimlerde muvaffak oluruz. Türkiye'de artık AK Parti bir markadır. Bir güçtür. Yaptığı hizmetlerle de bir zafer madalyası takmıştır."

"TEŞKİLAT HER AN HAZIR OLMALI'' 

2019 yılında yapılacak seçimlere değinerek, partililere her an seçim olacakmış gibi hazırlıklı olma çağrısında bulunan Arınç, şöyle konuştu:

"7 Haziran'daki sonuçlar bize hiç tahmin etmediğimiz bir şekilde 5-6 ay sonra başka bir seçimi getirdi. Taşlar yerine oturdu. AK Parti tekrar tek başına iktidara geldi. 2016 yılında olduğumuza göre, bundan sonra 3 yıl kaldı diyoruz. Umut ederim ki böyle olsun. Ama 'hazır ol cenge, eğer istersen sulhu selâh' atalarımız böyle demiş. Cenk edecek halimiz yok, silahlanacak halimiz yok, elde kılıç kalkan yola düşecek halimiz yok. Eskiler böyle demişler. Barış istiyorsan güçlü olacaksın. Güçlü, kuvvetli olacaksın, senden korkacaklar ve ilişmeyecekler. O yüzden 2019'a kadar önümüz çok rahat diye bakalım ama takvime göre, her an da seçim olabilirmiş veya seçim benzeri bir şey yapılabilirmiş, bir referandum gündeme gelebilirmiş, Türk siyasi tarihinde bugüne kadar karşılaşmadığımız herhangi bir demokratik bir yarış olabilirmiş gibi kendimizi her an hazır tutmamız lâzım. 3 ay, 5 ay veya 1 sene sonra seçim olacak mı olmayacak mı diye papatya falı tutmak yerine teşkilâtın adam gibi yukarıdan aşağıya adeta makinenin dişliler gibi doğru çalışması lâzım. İl, ilçe, belediye başkanlarımız hepsi bir disiplin içerisinde, hepsi her an her bir göreve hazır şekilde, bir seçim ve yarış hazırlığı içerisinde olmamız lâzım."

Tevfik Lav Tesisleri'ndeki iftara AK Parti MKYK üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, AK Parti Manisa Milletvekilleri Selçuk Özdağ, Recai Berber, Uğur Aydemir, AK Partili ilçe başkanları, belediye başkanları ile partililer katıldı.

VİDEO HABER

Alman gazetecinin 'soykırım belgesi' sorusu BM yetkilisini sinirlendirdi

Haber Ara