Dolar

32,3645

Euro

34,9629

Altın

2.325,59

Bist

9.127,66

Ardahan eksi 30 derece

Sibirya soğuklarının etkili olduğu Ardahan'da hava sıcaklığının gece eksi 30 dereceye kadar düşmesiyle dışarıda ipe asılan çamaşırlar dondu

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-22 09:31:05

Ardahan eksi 30 derece
Sibirya soğuklarının etkili olduğu Ardahan'da hava sıcaklığının gece eksi 30 dereceye kadar düşmesiyle dışarıda ipe asılan çamaşırlar dondu.

Sibirya soğuklarının hüküm sürdüğü Ardahan'da yaşamla mücadele zorlaştı. Köylü kadınların, kuruması için dışarıya astıkları çamaşırlar donarak buz tuttu. Kış ayının sert ve soğuk geçtiğini söyleyen Ardahan merkeze bağlı Dağevi Köyünde yaşayan yaşlı kadın, "Çok soğuk ve soğuklardan korunmak için fazla giyiniyoruz. Çamaşırlarımızı dışarıda kurutuyoruz. Kurumuyor ama dışarıda donuyor" dedi.

Dağevi Köyünde 2 metreyi aşan kar ve etkili olan soğuk hava nedeniyle yaşamın zorlaştığını söyleyen köylüler, "Köylülerimiz malum bu zor şartlarda hayatlarını sürdürmektedirler. Allah halkımıza kolaylık versin. Ama güzel bir doğa var, güzel bir manzara ve insanlarımız bu şartlarda mücadelesine devam ediyorlar" ifadelerini kaydett.

(Olgun Yıldız/İHA)
VİDEO HABER

Alman gazetecinin 'soykırım belgesi' sorusu BM yetkilisini sinirlendirdi

Haber Ara