Dolar

32,5578

Euro

35,0106

Altın

2.438,00

Bist

9.766,13

Arda Turan: Halep’te bir insanlık dramı yaşanıyor

Milli futbolcu Arda Turan, Halep ile ilgili açıklama yaptı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-16 14:21:27

Arda Turan: Halep’te bir insanlık dramı yaşanıyor

İspanya 1. Futbol Ligi (La Liga) ekiplerinden Barcelona'da forma giyen milli futbolcu Arda Turan, AA'dan Şenhan Bolelli'ye konuştu.

Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Turan, Halep için de konuştu.

"Halep'te bir insanlık dramı yaşanıyor" diyen Turan şunları söyledi:

"HALEP'TE İNSANLIK DRAMI YAŞANIYOR"

"Halep'te bir insanlık dramı yaşanıyor ve maalesef ki bu Müslüman topraklarında gerçekleşiyor. Kitabımızda (Kur'an-ı Kerim) bir insanı öldürürsen bütün insanlığı öldürmüş gibi olursun şeklinde bir ayet var. Bu ayete rağmen Müslümanların bu kadar birbirlerine düşmeleri çok sıkıntılı bir durum."

"ÖRFÜMÜZÜ KAYBETTİK"

"Örfümüzü, adetimizi, bütün kültürümüzü kaybediyoruz. Bayramlarda birbirimizi aramak yerine mesaj atıyoruz. Fırsatımız varken büyüklerimizi ziyaret etmiyoruz. Bunları kaybettikçe de işler kötüye gidiyor. Çok bencil olduk. Her zaman daha fazla para, şöhret, makam istiyoruz. Bu hepimiz için geçerli. Önce eleştiriyi kendime yaparak söylüyorum. O yüzden bunların sonucunda böyle olayların olması kaçınılmaz."

"ESKİSİ GİBİ OLMALIYIZ"

"Özellikle ülkenin geleceği olarak biz gençler artık toparlanmalıyız ve dikkat etmeliyiz. En iyi şekilde ülkemize, o coğrafyaya hizmet etmeliyiz. Artık eskisi gibi olmalıyız. Annemize babamıza cevap veriyoruz, buna aile içi demokrasi diyoruz. Bu saygısızlıktan başka bir şey değil. Artık bazı şeyleri düzeltmenin, dikkat etmenin zamanı geldi diye düşünüyorum."

Haber Ara