Dolar

32,3277

Euro

35,0785

Altın

2.308,50

Bist

9.079,97

Arda, gözünü 3 kupaya dikti

Barcelonalı futbolcu Arda Turan, hedefini üç kupa olarak belirledi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-17 04:59:36

Arda, gözünü 3 kupaya dikti

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; İspanya Birinci Futbol Ligi takımlarından Barcelona'da forma giyen Arda Turan, üst üste 2 sezon UEFA Şampiyonlar Ligi, La Liga ve İspanya Kral Kupası'nda şampiyon olarak bir ilke imza atabileceklerini söyledi.

Arda, Beinsports televizyonuna yaptığı açıklamada, "3 kupayı tekrardan kazanmak çok zor. Çünkü dünyada bunu başaran bir takım yok ama 3 kupayı birden tekrardan kazanma kapasitesine sahibiz" ifadelerini kullandı.

FIFA'nın cezasından dolayı 6 ay oynamamasının zor olduğunu ancak takıma iyi uyum sağladığını belirten milli futbolcu, "Avrupa'da bir çok kez şampiyon olan bir takımda oynuyorum ve en iyisini vermeye çalışıyorum. İşler iyi gidiyor ve bundan dolayı çok memnunum. 11 yıldır futbol oynuyorum ve her zaman Barça formasını giymeyi arzulamıştım. Şimdi mutluyum ve böyle devam etmeliyim" dedi.

Barcelona'nın "3 diş" lakaplı forvetteki yıldız futbolcuları Neymar, Luis Suarez ve Messi'ye övgüler yağdıran Arda, "Bu 3'lünün en önemli özelliği, gol atmadan önce kendi aralarında paslaşmaları. Ayrıca çok iyi karakterlere sahipler ve birbirlerini seviyorlar. Temel olan bu" değerlendirmesinde bulundu.

Messi'nin Cristiano Ronaldo'dan daha iyi bir futbolcu olduğu yönündeki düşüncesini bir kez daha tekrarlayan Arda, "Messi tarihin en iyi futbolcusu. Bunu tartışmaya gerek yok" yorumunu yaptı.

Messi'nin Celta Vigo maçında penaltıyı pas olarak kullanarak Luis Suarez'e topu atmasıyla ilgili bazı gazetelerde ve sosyal medyada "karşı takımı küçük düşürdü" yönünde tartışmalar başlatılmasını doğru bulmadığını söyleyen Arda, "Bu şekilde penaltı kullanılabilir. Önemli olan penaltıyı gole çevirmek. Celta'ya saygısızlık olmadı" diye konuştu.

Arda, İspanya'da çok tartışılan, Neymar'ın Barcelona ile sözleşmesini uzatıp uzatmayacağıyla ilgili soruya ise "Sözleşmesini uzatma konusunda son sözü Neymar söyleyecektir. Söyleyebileceğim, giyebileceği en güzel forma Barcelona formasıdır" cevabını verdi.

Haber Ara