Dolar

32,3655

Euro

34,9519

Altın

2.325,22

Bist

9.079,97

Araştırma: Yakınlardaki 1.000 yıldızdaki uzaylılar bizi görebilir

Yeni araştırmalar, eğer varsa, uzaylıların bizi uzaktan izleyebilecekleri yaklaşık 1000 yıldız sistemi olduğunu öne sürüyor.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-03 12:04:55

Araştırma: Yakınlardaki 1.000 yıldızdaki uzaylılar bizi görebilir

Yeni araştırmalar, eğer varsa, uzaylıların bizi uzaktan izleyebilecekleri yaklaşık 1000 yıldız sistemi olduğunu öne sürüyor.

Bu 1.004 yıldız sistemi, gezegenimize doğrudan bir görüş hattında ve bize sadece Dünya gezegenini değil, aynı zamanda Dünya yaşamının kimyasal izlerini de tespit edebilecekleri kadar yakınlar.

Son on yıl boyunca, gökbilimciler basit bir formül kullanarak uzak yıldızların etrafında dönen dış gezegenler buldular: Bir yıldıza bir göz atın ve aniden kararmasını bekleyin. Bu kararma, yıldız ile teleskop arasından geçen bir gezegenin işaretidir. Yıldız kararırken ışığın nasıl değiştiğini analiz etmek, gezegenin atmosferinin kimyasal içeriğini ortaya çıkarabilir.

Ancak bu yöntem yalnızca, yörüngeleri onları ev sahibi yıldızları ile Dünya arasında götüren gezegenler için işe yarar.

Yeni bir makalede, araştırmacılar bu formülü ters çevirerek şu soruyu sordular: Sakinlerinin güneşin önünde dünya geçişini görmeleri için hangi yakındaki yıldızlar doğru bir şekilde sıralanmıştır? Bu yıldız sistemlerindeki herhangi bir yaşam formu, bizim izlerimizi, Dünya'nın yüzeyindeki canlıları tespit edebilir mi? Cevabın, çok sayıda yakın yıldız için ‘evet' olduğu ortaya çıktı.

170828-eery-alien-ac-544p_06dc07ab7f3071879a2714a1dc46e318.fit-760w

Ya uzaylıların kendi JWST'leri (James Webb Uzay Teleskobu) varsa? Araştırmacılar, 326 ışık yılı içinde, Dünya'yı tespit etmek için 1.004 görüş noktası olduğunu buldu. Bunlardan 508'i, Dünya'nın bu konum ile güneş arasında her geçişinde onlara en az 10 saatlik gözlemsel veri verecek görüş açılarına sahip - bu küçük kayalık gezegeni ve atmosferindeki yaşam belirtilerini tespit etmek için ideal koşullar.

Lehigh Üniversitesi'nden astrofizikçi Joshua Pepper yaptığı açıklamada, "Dış gezegenlerin yalnızca çok küçük bir bölümü, bizim görüş alanımıza rastgele hizalanmış olacak, böylece onları geçişlerini görebiliriz" dedi.

Araştırmacılar, 1004 yıldızın yaklaşık yüzde 5'inin, yaşanabilir koşullara sahip bir gezegen yörüngesinde olsa bile, akıllı yaşamın gelişmesi için çok genç olduğunu tahmin ediyor. Ancak geri kalan yüzde 95, milyarlarca yıl yaşamı sürdürebilen yıldız kategorilerine aittir; Dünya'nın deneyimi, koşulların doğru olduğunu varsayarak, akıllı yaşamın gelişmesi için yeterince uzun olduğunu öne sürüyor.

Listedeki yıldızların çoğu, 326 ışık yılı aralığının en uç noktasındadır; çünkü güneş sistemimize yaklaştıkça Dünya'nın geçişinin görülebildiği bölge küçülür. Ancak listedeki en yakın yıldız sadece 28 ışık yılı uzaklıkta. Yüzyıllar içinde Dünya'yı görebilecekleri bölgeye girme yolunda ilerleyen birkaç yakın yıldız daha var. Bazıları gökyüzünde Dünya'dan görülebilecek kadar parlak.

Listedeki iki yıldızın bilinen dış gezegenleri var. Ve Dünya'dan sadece 12 ışık yılı uzaklıkta ve Teegarden'in yıldızı olarak bilinen dış gezegenleri olan kırmızı bir cüce, şu anda Dünya'yı tespit etmek için doğru görüş açısına sahip değil; ancak mevcut hareket hızında 2044'te Dünya'nın tespit bölgesine girecek.

Araştırmacılar, bir sonraki adımın, belirlenen 1.004 yıldıza akıllı yaşam avı operasyonlarına odaklanmak olduğunu yazdı. SETI'nin (Dünya Dışı Akıllı Yaşam Araştırması) gelişmiş uzaylı medeniyetlerinden gelen iletişimi tespit etmek için tasarlanan Çığır Açan Dinleme programından özellikle bahsettiler.

Kaynak: livescience

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara