Dolar

32,3756

Euro

34,9750

Altın

2.325,68

Bist

9.091,62

'Araplar, İsrail’le normalleşerek Filistin'i arkadan bıçaklıyor'

Yemen’in başkenti Sana’da düzenlenen “Filistin'i desteklemek ve normalleşmeyi reddetmek” konulu konferansa telefonla katılan İslami Cihad'ın siyasi bürosu üyesi Şeyh Nafez Azzam, “Araplar, İsrail ile normalleşerek, Filistin’i arkadan bıçaklıyor” dedi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-04 09:45:47

'Araplar, İsrail’le normalleşerek Filistin'i arkadan bıçaklıyor'

Yemen'in başkenti Sana'da, ‘Kudüs için Gençlik Grubu' tarafından düzenlenen “Filistin'i desteklemek ve normalleşmeyi reddetmek” konulu konferansa telefonla katılan İslami Cihad'ın siyasi bürosu üyesi Şeyh Nafez Azzam, “Araplar İsrail ile normalleşerek, Filistin'i arkadan bıçaklıyor” dedi.

BAE ve bazı Arap ülkelerinin işgal devleti İsrail ile normalleşme kararı almasına sert tepki gösteren Şeyh Nafez Azzam, Filistin halkının haklarını kaybetmeyi kabul etmeyeceğini belirterek, Yüzyılın Anlaşması ve Batı Şeria ilhak projesinde temsil edilen yeni yerleşim planlarının başarısız olacağını söyledi.

Şeyh Azzam, konferansa telefonla katılarak yaptığı konuşmada, konferansı düzenleyen ‘Kudüs için Gençlik Grubu'na teşekkür ederek, “Zor koşullarınıza rağmen Kudüs ve Filistin'i desteklemek için bu konferansı Sana'da gerçekleştirdiğiniz için sizlerle gurur duyuyoruz” dedi.

Müslümanların içinde bulunduğu zorlu koşullara rağmen Filistin meselesinin Araplar ve Müslümanlar için merkezi mesele olmaya devam edeceğini vurgulayan Şeyh Azzam, “Filistinliler, kutsal sembolü El Aksa Camii'ni savunurken bütün ulusu temsil ediyordu. Filistinliler bir asır boyunca felaketlere ve katliamlara maruz kaldılar ve bu onları teslim olmaya zorlamadı” dedi.

Şeyh Azzam, bazı Arap ülkelerinin bugün de Siyonist oluşumla normalleşerek Filistinlileri sırtlarından bıçakladıklarına dikkat çekerek, işgal devleti ile işbirliği yapan Arap ülkelerine tepki gösterdi.

İşgal nedeniyle Filistin halkının çektiği acıların büyük olduğunu ve Filistin'e geç gelen korona salgını nedeniyle bugün acıların daha da arttığını belirtten Şeyh Azzam, işgal devletiyle normalleşmenin başarısız olacağını vurgulayarak, hâlâ Filistin'e ve davasına inanan ulus kitlelerine duyulan güvenin büyük olduğuna dikkat çekti .

“Allah'ın hizmetkarlarına zafer vaadine büyük güven duyuyoruz, ancak bunu başarmak ulusun dirilişini ve bütünlüğünü gerektirir; çünkü ulusun birliği, rolünü geri kazanmak ve Filistin'i özgürleştirmek için temel bir koşuldur” diyen Şeyh Azzam, mezhep çatışmasının ise sadece ulus düşmanlarına hizmet edeceğini söyledi.

Şeyh Azzam, Yemen halkına ve bu konferansla Kudüs ve Filistin'e desteğini tazeleyen ve acılarına rağmen Mescid-i Aksa'yı anan Sana halkına şükran ve takdirlerini iletti.
Azzam, şehitleri ve tutukluları selamlayarak konuşmasını tamamladı.

Kaynak: Alalamtv.net

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara