Dolar

32,5193

Euro

34,7717

Altın

2.495,68

Bist

9.524,59

Arap zannederek, İsrail askerlerine saldırdılar

Arap olduğu zannedilen iki İsrail askeri Hayfa'da bir grup Yahudi yerleşimcinin saldırısına uğradı. Özel kuvvetlere mensup iki asker de yaralı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-23 19:00:13

Arap zannederek, İsrail askerlerine saldırdılar

İki İsrail askeri "Arap zannedildiği" için bir grup Yahudi yerleşimcinin saldırısına uğradı. İsrail'de, şehir merkezindeki bir parkta gerçekleşen olayda, genç yaştaki yerleşimcilerin saldırısına uğrayan askerlerin ikisi de yaralandı.

İsrail ordusunun özel Golani ve Kafir birliklerinden olan iki asker Hayfa'daki Pardes Hanna- Karkur isimli yerleşim yerinin parkında Cuma gecesi saldırıya uğradı. Parkta oturan genç yaştaki Yahudi yerleşimciler, askerlerin "Arap olduklarını zannettiği için" nargile malzemeleri ve çevrede buldukları sert cisimlerle askerlere saldırdı. Saldırı sonucu yaralanan askerler tedavi için hastaneye kaldırıldı.

‘'BUNLAR ARAP...''

Saldırıya uğrayan iki asker Channel 7'e konuştu. Askerler, saldırıya uğramadan önce yerleşimcilerin "Bunlar Arap..." diye bağırdığını söyledi. Yaralı askerlerden biri "Bize saldırırken Arapları aşağılayıcı sözler söylüyorlardı" dedi.

Olayı okuyucularına aktaran Ynet News ise İsrail polisinin olayla ilgili soruşturma başlattığını, olayın askerlere eşlik eden bir kadın nedeniyle çıkmış olabileceğini bildirdi. Yaralı askerlerden birinin babası oğlunun hastanede olduğunu öğrenince polisi aradı.

Ynet News'e konuşan baba, "Tatildeki askerler sırf Arap gibi göründükleri için bir çetenin saldırısına uğruyor. Tam bir rezalet" dedi.

"Linç edildiler, ölümle sonuçlanabilirdi. Biz nasıl bu kadar alçalabildik? Arap olsalar dahi onlara zarar mı vermemiz gerekiyor. Şoktayız ve yasaları çiğneyenlerin adalate teslim edilmelerini bekliyoruz"

MepaNews

Haber Ara