Dolar

32,5884

Euro

34,7872

Altın

2.510,01

Bist

9.693,46

Arap yazarlar Frankfurt Kitap Fuarı'na hazırlanıyor

Bu yıl düzenlenecek olan uluslararası Frankfurt Kitap Fuarı'nın yeni misafiri olacak olan Arap yazarlar, sıra dışı oturumların gerçekleşmesini bekliyorlar. Arap yazarlar, Arapçadan farklı dillere çeviriyi teşvik etmeyi amaçlayan iddialı bir programın parçası olarak, çalışmalarını küresel çapta tanıtma fırsatını kazanmayı umuyorlar.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-04 20:02:01

Arap yazarlar Frankfurt Kitap Fuarı'na hazırlanıyor

Basım ve elektronik yayıncılık alanındaki en önemli uluslararası fuar olan Frankfurt Kitap Fuarı, Corona virüsü salgını nedeniyle 14-18 Ekim tarihleri ​​arasında faaliyetlerini online olarak düzenleyecek.

Sergide, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Kahire'deki AB delegasyonu ile Avrupa-Mısır kültürel katılımını “sürdürülebilir sosyal ve ekonomik kalkınma” için itici bir güç olarak artırmak amacıyla, Birliğin Mısır'daki kültür enstitüleri arasındaki ortaklığın ürünü olan "Arap Sesleri" başlıklı bir program da fuar faaliyetlerine dahil edildi.

Programın koordinatörü Mısırlı yayıncı Şerif Bekir yaptığı açıklamada, bağımsız bir jürinin Zoom uygulaması aracılığıyla gerçekleşecek birkaç oturumdan sonra uluslararası dillerde sunulmak üzere yayıncıların 32 seçkin eser bulunan liste seçtiğini söyledi.

Komite, söz konusu, Frankfurt Fuarı'nda yayıncılara sunulan tercüme edilmiş bir "katalog" aracılığıyla Mısır ve modern Arap edebiyatıyla ilgilenen uluslararası yayınevi temsilcilerinin önüne koyulacağını sözlerine ekledi.

Arap yayıncılığının gerçekliğinin yabancı yayıncı gözünde dürüst bir şekilde temsilini yansıtmak için çeşitli Arap yayınevlerinin yayınlarını da içerecek şekilde genişletilmesi koşuluyla, projenin ilk versiyonunun Mısır yayınevlerinde yayınlanan eserlerle sınırlı olacağını belirtti.

Seçilen listede en önemlileri arasında Hitham Dabour tarafından yazılan romanlar (Musa'nın Haçı), Adel Ismat'ın (Beyt Al-Kibtiyyah), Eşref el-Asmavi'nin (Beyt el-Kibtiyyah) ve Eşref el-Asmavi'nin (Atıf el-Cemile) ve (Fransız bulutlar) romanları olmak üzere 13 kadın ve 19 erkek eseri yer alıyor. Duha Assi ve (Ikaa) Vecdi el-Kumi tarafından yazılmıştır.

"Arap Sesleri" programının lansmanının yanı sıra, bu yıl İngilizce yayınlanan ve Arap edebiyatını konu alan BANIPAL dergisini kutlayacak olan Frankfurt Kitap Fuarı, yayıncılık hareketinin en önemli Arap ülkelerinden biri olan Lübnan'ı desteklemek için bir dayanışma toplantısı düzenleyecek.

Reuters

Haber Ara