Dolar

32,3539

Euro

35,0380

Altın

2.328,09

Bist

9.079,97

Arap ülkelerinde Ramazan Bayramı

Arap ülkelerinde Ramazan Bayramı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-17 02:25:53

Arap ülkelerinde Ramazan Bayramı
Tunus ve Cezayir'de bugün, Ramazan Bayramı'nın birinci günü ilan edilirken, Fas, bayramın cumartesi günü başlayacağını duyurdu.

Tunus Müftüsü Hamde Said, Tunus televizyonunda yayınlanan konuşmasında, "Arap ve İslam ülkelerinin bazılarında hilalin görülmesi, İslam ümmetinin tek ümmet olması ve hilalin bir yerde görülmesi diğer yerlerde de görülmüş sayılacağı hükmüne istinaden cuma günü Ramazan Bayramı'nın birinci günüdür" dedi.

Cezayir Diyanet İşleri Bakanlığı'nın Hilali Gözetleme Komitesi de ülkede cuma gününün Ramazan Bayramı'nın ilk günü olduğunu duyurdu.

Öte yandan, Fas Vakıflar ve İslami İşler Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, ülkede Ramazan Bayramı'nın cumartesi günü başlayacağı kaydedildi.

Açıklamada, Vakıflar Bakanlığı, İslami işler ve kraliyete ait silahlı kuvvetler birimlerinin hilali gözetlemekle görevli temsilcilerinin bakanlığa hilali görmediklerini bildirdikleri aktarıldı.

Suudi Arabistan, Katar, Ürdün, Kuveyt, Filistin, Mısır ve Etiyopya bugünü Ramazan Bayramı'nın ilk günü olarak duyurmuştu.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara