Dolar

32,3851

Euro

35,1732

Altın

2.325,14

Bist

9.079,97

Arap sokağından Trump'a destek var! Sebebi ise İran...

Diriliş Postası Yazarı İsmail Yaşa dünkü köşe yazısında Trump'ın aldığı kararların Arap sokağındaki yankılarını aktardı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-02 18:42:50

Arap sokağından Trump'a destek var! Sebebi ise İran...

TİMETURK | HABER MERKEZİ

Yaşa, Trump'ın özellikle vize yasağı ile Ortadoğu'ya bomba gibi düşen kararlarının Arap kamuoyunu ikiye böldüğünü söyledi.

Trump'a hem eleştiri hem desteğin olduğunu söyleyen Yaşa, destek verenlerin diğer halklarda görülen gibi "Küreselciler Trump'a komplo kuruyor" argümanıyla değil "İran" argümanıyla hareket ettiğini yazdı.

Yaşa'ya göre bu desteğin en önemli sebepleri "Obama dönemindeki İran yanlısı politikaların terkedileceği beklentisi ve ABD Başkanı ile ekibinin Müslüman Kardeşler hakkındaki sözleri."

Yaşa sözlerine şöyle devam etti:

BAE'DEN TRUMP'A DESTEK: ARABIN AMERİKA'DA NE İŞİ VAR!?

BAE'nin gayriresmi sözcüsü sayılan Dubai Emirliği Polis ve Genel Güvenlik Başkan Yardımcısı Korgeneral Dhahi Khalfan, Trump'ın yedi İslam ülkesinin vatandaşları için aldığı vize kısıtlamasını ve ABD'ye giriş yasağını destekleyerek, Twitter'daki hesabında şöyle yazdı:

"Yemenli'nin Amerika'da ne işi var? Iraklının, İranlının, Somalilinin, Suriyelinin ne işi var? Ülkelerini mahvettiler, Amerika'yı mahvedemeyecekler. Trump, Arap'a değil haraba düşman. Cesur kararları nedeniyle Başkan Trump'a selam olsun. Onlar ancak caydırıcı uygulamalardan anlarlar. Ölü halklar niye diri halklara gidiyorlar?"

"AMCAOĞULLARIM ARAP DEĞİL, YAHUDİLER"

Trump'ınkine rahmet okutacak bu ırkçılığa "Amerikan halkı Trump'ın kararına karşı harekete geçti. Sen ise amcaoğulların olan Araplara karşı onun kararlarını destekliyorsun. Hayret sana!" şeklinde sitem dolu bir itiraz gelince Khalfan şu itirafta bulundu: "Benim amcaoğullarım Yahudiler. Araplar değil."

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara