Dolar

32,3712

Euro

35,0018

Altın

2.326,08

Bist

9.096,54

Arap Savunma Konseyi toplantısı ertelendi

Arap Savunma Konseyi toplantısı ertelendi

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-26 18:33:31

Arap Savunma Konseyi toplantısı ertelendi
Arap Birliği'nin, Ortak Arap Gücü oluşturulması protokolünü görüşmek üzere yarın düzenlenmesi planlanan Arap Savunma Konseyi toplantısının ertelenmesine karar verdiği bildirildi.

Birlikten yapılan yazılı açıklamada, "Genel sekreterlik, daimi üye Suudi Arabistan'dan, yarın düzenlenmesi planlanan Arap Savunma Konseyi toplantısının, ileri bir tarihe ertelenmesi yönünde bir talep aldı. Bahreyn, Kuveyt, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri ve Irak'tan da Suudi Arabistan'ın talebine onay geldi. Genel Sekreter Nebil el-Arabi'nin yaptığı görüşmeler sonucunda toplantının ertelenmesine karar verildi" denildi.

Toplantının yeni tarihinin daha sonra belirleneceği ifade edildi.

Ortak Arap Gücü oluşturulması protokolünü görüşmek üzere Temmuz ayı sonunda düzenlenmesi planlanan Arap Savunma Konseyi toplantısı, daha önce de ertelenerek 27 Ağustos'ta yapılmasına karar verilmişti.

Arap Birliği'ne üye ülkelerin genelkurmay başkanları, "Ortak Arap Gücü" oluşturulması yönünde çalışmalar yapmak üzere ilk olarak 22 Nisan'da Mısır'ın başkenti Kahire'de bir araya gelmişti.

Mısır'ın Şerm eş-Şeyh kentinde 29 Mart'ta toplanan Arap Zirvesi'nde, ortak sorunların çözümü hedefiyle "Ortak Arap Gücü" oluşturulması yönünde bir karar alınmıştı. Alınan karar, Arap Dışişleri Bakanları tarafından imzalanmış ve bir ay içinde ilgili ülkelerin silahlı kuvvetler yetkililerinin toplanması çağrısı yapılmıştı.

Daha sonra 24 Mayıs'ta toplanan Arap Birliği Genelkurmay Başkanlarının, "Ortak Arap Gücü" protokolünü, Arap Savunma Konseyi'ne sunma konusunda anlaştığı, protokolün konseye sunulması için toplanılacağı bildirilmişti.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara