Dolar

32,5765

Euro

34,9747

Altın

2.426,13

Bist

9.722,09

'Arap medyası İslam'ı eleştiriyor, İsrail'i ise destekliyor'

Katar eski Başbakanı Thani, bugünkü Arap medyasının içinde bulunduğu durumun içler acısı ve acınacak durumda olduğunu belirterek, “Çünkü diktatörler tarafından kontrol ediliyor; İslam'ı eleştirmek ve işgalci İsrail'i desteklemek için işe alınıyorlar” dedi. 

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-07-04 08:08:59

'Arap medyası İslam'ı eleştiriyor, İsrail'i ise destekliyor'

Katar eski Başbakanı Hamad Bin Jassim Bin Jaber Al Thani, bugünkü Arap medyasının içinde bulunduğu durumun içler acısı ve acınacak durumda olduğunu belirterek, “Çünkü diktatörler tarafından kontrol ediliyor; İslam'ı eleştirmek ve işgal devleti İsrail'i desteklemek için işe alınıyorlar” dedi.

Sosyal medya hesabı Twitter'dan görüşlerini paylaşan Thani, sesli ve görsel Arap kitle araçlarının durumunun her geçen gün kötüye gittiğini belirtti. Katar eski Başbakanı Thani, Arap ülkelerini yöneten diktatörler ve hükümet yöneticileri, medyayı halkın çıkarları için değil, kendi hedeflerine hizmet etmeye zorladığını öne sürdü.

Arap halkının, sansür medyası tarafından dünyada olup bitenler hakkında bildirilen ve yayınlanan hikayelerle aldatılmaya çalışıldığını belirten Thani, “Hükümetler yalan ve sahte haber göndermek için elektronik orduları işe alıyor” dedi.

“Arap medyası şerefli insanlarla dolu olmasına rağmen, yaşanan olaylar karşısında sessiz kalmaları bana çok acı veriyor” diyen Katar eski Başbakanı Thani; Arap liderlerin medya araçlarını  “keyfi yasaları” ve “terör iddialarını” kullanarak, toplumu sindirdiği ve özgür medyayı kısıtladığını belirtti.

Thani, Arap medyasını “İslam'la savaşan, Filistin topraklarını kamulaştırıp uluslararası toplumun kararlarını uygulamayı reddeden ve işgal devleti İsrail'i destekleyen sözcüler” olarak nitelendirdi.

Çeviri: Feyza Akyıl

Haber Ara