Dolar

32,5093

Euro

34,9415

Altın

2.435,68

Bist

9.716,77

Arap gazeteci ve yazar Abdul Bari Atwan: Trump, cehennemin kapılarını açtı

Ünlü Arap gazeteci ve yazar Abdul Bari Atwan, “ABD, Suriye ve Irak’taki Hizbullah hedeflerine karşı düzenlediği saldırıyla, sadece Irak’ta değil, aynı zamanda Körfez bölgesinde ve tüm Orta Doğu’da da güçlerine ve ülkesinin çıkarlarına cehennem kapılarını açtı” dedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-02 10:34:07

Arap gazeteci ve yazar Abdul Bari Atwan: Trump, cehennemin kapılarını açtı

Ünlü Arap gazeteci ve yazar Abdul Bari Atwan, “ABD, Suriye ve Irak'taki Hizbullah hedeflerine karşı düzenlediği saldırıyla, sadece Irak'ta değil, aynı zamanda Körfez bölgesinde ve tüm Orta Doğu'da da güçlerine ve ülkesinin çıkarlarına cehennem kapılarını açtı” dedi.

Son makalesinde Bağdat Yeşil Bölge'deki Amerikan Büyükelçiliği'ne düzenlene baskını değerlendiren Atwan; ABD'nin Irak'ı özgürleştirmek (!) maskesi altında 17 yıldır savaştığını ve Devlet Başkanı Saddam Hüseyin rejimini devirip, dört bin askerini öldürdüğünü hatırlatarak, “Bugüne kadar 6 trilyon dolar harcama yapan ABD, Bağdat Büyükelçiliği'ni koruyamadı. Tüm kayıpları boşuna” dedi.

“Başkan Trump yönetiminin, İran topraklarına karşı en azından şimdilik, Irak topraklarında İran'a karşı vekaletle savaşmak istiyor” diyen Atwan, Trump yönetiminin ABD'yi kaybedeceği genişletilmiş bir savaşa sürükleyebileceğini öne sürdü.

Atwan, müttefiklerini askeri güçle savunma sözü veren Başkan Trump'ın, Aramco'nun Suudi Arabistan'daki petrol tesislerini Yemen ve İran'dan gelen füze saldırılarından koruyamadığını ve bu ülkelere cevap veremediğini hatırlattı.

Hizbullah'ın Irak'taki üslerine yapılan Amerikan saldırganlığına tepkisinin sadece Amerikan Büyükelçiği önündeki protesto gösterileriyle sınırlı olacağına inanmadığını belirten Atwan, “Önümüzdeki birkaç gün içinde Irak'ta ve kuzeyde konuşlanmış Amerikan kuvvetlerine yönelik şiddetli füze saldırılarını dışlamıyoruz” dedi.

“Trump, Irak'taki Hizbullah Tugaylarının askeri üslerine yapılan bu saldırıyla, sadece Irak'ta değil, aynı zamanda Körfez bölgesinde ve tüm Ortadoğu'da da güçlerine ve ülkesinin çıkarlarına cehennem kapılarını açtı” diyen Atwan, ABD'nin Irak halkını tanımadığını ve topraklarındaki direniş gruplarıyla mücadeleyi yönetemediğini söyledi.

Irak'ın 2003 yılında Amerikan işgaline maruz kaldığını hatırlatan Atwan, 13 yıl süren haksız ablukalara rağmen Irak'ın bugün daha fazla silah ve füzeye sahip olan direniş eksenin bir üyesi olduğunu belirterek, “Irak'ın, tıpkı 2011'de Amerikan güçlerini ülkeden geri çekmeye zorlandığı gibi; 2020 yılının da ABD için ikinci yenilgi yılı olabilir” dedi.

Haber Ara