Dolar

32,4733

Euro

34,7559

Altın

2.477,71

Bist

9.530,47

Arap dünyası bu el yazısını konuşuyor!

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, hükümeti kurma görevini Nahda Hareketi’nin önerdiği Habib el Cemeli'ye verdi. Ancak Said’in bu görevi verdiği sırada, görev yazısını kendi el yazısıyla yazması Arap dünyasında en çok konuşulan konu oldu.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-11-16 12:02:41

Arap dünyası bu el yazısını konuşuyor!

TIMETURK | DIŞ HABERLER SERVİSİ

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, hükümeti kurma görevini Nahda Hareketi'nin önerdiği Habib el-Cemeli'ye verdi. Ancak Said'in bu görevi verdiği sırada, görev yazısını kendi el yazısıyla yazması Arap dünyasında en çok konuşulan konu oldu.

Görevi devralmak üzere Kartaca Sarayı'nda bulunan el-Cemeli'ye, Said görevi verdiğini bildiren yazıyı kendi el yazısıyla bölgede kullanılan hat türü olan ‘Mağribi stili' ile yazdı. Ardından bu resmi yazıyı el-Cemeli'ye verdi. Ayrıca Said'in kâğıda milâdi takvimin yanı sıra hicrî takvimi de yazması Said'in muhafazakâr duruşuna örnek olarak gösterildi.

Hükümeti kurmakla görevlendirilen El-Cemeli ise yaptığı açıklamada hükümetin şeffaflık ve iyi yönetimle tesis edileceğini belirtti.

kaysdetay2

FASİH ARAPÇA AŞIĞI

Televizyon ekranlarından miting meydanlarına kadar her platformda bölgesel Arapça yerine fasih Arapça'yı kullanmasıyla tanınan Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said'in Arap hattına hakimiyeti ise ilk kez medyaya yansıdı. Arap aleminde yabancı dillerin yaygınlığı her geçen gün artarken, Tunus Cumhurbaşkanı Said, fasih Arapça'ya olan hakimiyetiyle biliniyor.

Haber Ara