Dolar

32,4951

Euro

34,9419

Altın

2.430,00

Bist

9.789,54

Arap Birliği'nden Halep için ateşkes çağrısı

Arap Birliği Genel Sekreteri Ebu Gayt, Suriye'nin Halep kentinde Beşşar Esed rejimi ve destekçilerini kınayarak acil ateşkes çağrısında bulundu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-13 17:40:41

Arap Birliği'nden Halep için ateşkes çağrısı

Başkent Kahire'deki Arap Birliği merkezinde gazetecilere açıklama yapan Ebu Gayt, herkesin uluslararası insan hakları sözleşmelerine saygı duyması, işlenen suçların durdurulması gerektiğini söyledi.

"YAŞANANLAR KARŞISINDA SESSİZ KALINMASI MÜMKÜN DEĞİL"

Yapılanlar karşısında sessiz kalmanın ne yasal ne de ahlaki açıdan kabul edilebilir olduğunu ifade eden Ebu Gayt, "Esed güçleri ve destekçi milislerin sivillere yaptıkları, intikam kokuyor. Yaşananlar karşısında sessiz kalınması mümkün değil." dedi.

Arap Birliği'nin Suriye krizi konusunda elinde güçlü ve etkili araçları bulunmasa da halka yönelik suçlar karşısında sessiz kalmayacağını kaydeden Ebu Gayt, Birliğin ayrıca akan kanın ve işlenen suçların durması için etkili taraflarla iletişime geçmeye devam edeceğini ifade etti.

Suriye'nin doğu Halep bölgesinde Beşşar Esed rejimi ve destekçilerinin şiddetli saldırısı altındaki muhaliflerin bugün 3 bölgeden daha çekilmesinin ardından onbinlerce sivilin hapsolduğu 6 kilometrekarelik alanda can pazarı yaşanıyor. Esed ordusu ve Şii milisler dün 4 çocuk ve 9 kadını diri diri yakarak 67 erkeği kurşuna dizmişti.

Haber Ara