Dolar

32,6958

Euro

34,9101

Altın

2.506,68

Bist

9.524,59

Arap Birliği'nden Halep çağrısı

Arap Birliği, Halep'te saldırıların durulması ve yardım girişine izin verilmesi çağrısında bulundu

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-03 11:00:00

Arap Birliği'nden Halep çağrısı

Arap Birliği, uluslararası topluma "Halep'teki katliamın önüne geçilmesi ve yardım malzemelerinin girişine izin verilmesi için derhal harekete geçilmesi" çağrısında bulundu.

Arap Birliği Genel Sekreteri Sözcüsü Mahmud Afifi, yaptığı yazılı açıklamada, başta hastane ve sivil yerleşim yerleri olmak üzere Suriye'nin kuzeyindeki Halep kentine düzenlenen hava saldırılarını kınadıklarını belirtti. Afifi açıklamasında, "Halep'teki katliam durdurulmalı, bölgenin kan gölü haline gelmesinin önüne geçilmeli, yardım malzemelerinin kente girişine izin verilmeli ve bölge halkının ihtiyaçlarının karşılanması için acilen yardım çalışmaları başlatılmalı." ifadelerini kullandı.

Halep'in doğusunda, abluka altında tutulan çeyrek milyona yakın Suriyelinin gelişigüzel düzenlenen hava saldırılarına maruz kalması ve varil bombalarıyla öldürülmelerinin "insanlık dışı" olduğunu vurgulayan Afifi, Halep saldırılarının "savaş suçu" niteliği taşıdığını belirtti.

Afifi ayrıca, Halep'in doğu kesiminde son iki haftadır düzenlenen saldırıların dayanılamaz boyutlara ulaştığını vurgulayarak, son olayların ardından başta BM Güvenlik Konseyi olmak üzere uluslararası toplumun ve Arap ülkelerinin acilen bu gidişatın önüne geçmesi gerektiğini ifade etti.

Suriye'de rejim güçleri ile Rus uçakları, ateşkesin sona erdiği 19 Eylül'den bu yana Halep'e hava saldırılarını artırırken, bu saldırılarda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yüzlerce sivilin hayatını kaybettiği belirtiliyor.

Haber Ara