Dolar

32,6021

Euro

34,8227

Altın

2.490,90

Bist

9.462,13

Arap Birliği İsrail'i boykot çağrısı yaptı

Araap Birliği'nden bir yetkili, İsrail'i cezalandırmada en etkili yöntemin boykot olacağını belirtti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-03 09:17:14

Arap Birliği İsrail'i boykot çağrısı yaptı

Arap Birliği'nin Filistin ve işgal altındaki Arap topraklarından sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Said Ebu Ali, boykotun, İsrail'i cezalandırmada yasal ve etkin bir araç olduğunu söyledi.

Mısır'ın başkenti Kahire'deki Arap Birliği merkezinde Filistin, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn, Kuveyt, Cezayir, Irak, Sudan, Fas, Moritanya ve Yemenli yetkililerin yanı sıra İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve Arap Birliği'nden temsilcilerin de katılımıyla Arap ülkelerinin İsrail ürünlerini boykotu için bölge bürolarının iletişimi kapsamında bir konferans düzenlendi.

Bu yıl 90'ıncısı düzenlenen konferansın açılışında konuşan Ebu Ali, "Boykot, İsrail'i cezalandırmada ve ırkçılığın saldırgan doğasını ortaya koymada yasal ve etkin bir araç olduğu kanıtlanmış bir gerçek. İsrail'i boykot etmek, insan haklarına ve uluslararası kanunlara inanan her insanın görevidir." dedi.

Konferansın, değerlendirme yapılması, boykotun aktifleştirilmesi ve uluslararası kampanyaların yaygınlaştırılmaya devam edilmesi konularını görüşmek için gerçekleştirildiğini söyleyen Ebu Ali, "Dünya halklarının, işgalci devletin ırkçılığı ve boykot edilmesi konusunda bilinçlendirilmesinde BDS hareketi büyük etkiye sahiptir. Ayrıca hareketin ekonomik zararlardan bahsetmesi İsrail hükümetini telaşlandırıyor." diye konuştu.

İsrail'in boykot edilmesini savunan yaklaşık 200 Filistinli sivil toplum kuruluşu (STK) tarafından 2005 yılında başlatılan "Filistin Boykot, Yatırımların Geri Çekilmesi ve Yaptırımlar (BDS) Hareketi" ile İsrail üzerinde ekonominin yanı sıra akademik, kültürel ve siyasi alanlarda baskı oluşturulması hedefleniyor. Küresel bir hareket olan BDS, Filistin toprağındaki İsrail işgaline son verilmesi, İsrail'in Arap-Filistinli vatandaşlarına tam eşitlik sağlanması ve Filistinli sığınmacıların geri dönüş haklarına saygı duyulması için uluslararası çalışmalar yürütüyor.

Haber Ara