Dolar

32,5309

Euro

34,7659

Altın

2.425,77

Bist

9.720,98

'Arakanlılara özel ada tahsis edilebilir'

Bangladeş Yönetiminin ülkelerinde bulunan Arakanlı Müslümanlara bir ada tahsis edebileceği öğrenildi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-23 08:39:54

'Arakanlılara özel ada tahsis edilebilir'

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada Arakan Müslümanları için Bangladeş Yönetimi ile görüşüldüğünü, yönetimin ülkede bulunan bir adayı Müslümanlara tahsis edebileceğini söylediğini aktardı.

İşte Erdoğan'ın açıklamaları:

"ARAKANLILARA ÖZEL ADA"

"Dünya maalesef Arakan konusunda halen sessiz. Arakanlı Müslümanlarla ilgili biz bir toplantı yaptık. Bu toplantıya Reis-i Cumhur noktasında bir ben katıldım, bir de İran Cumhurbaşkanı katıldı. Başbakan olarak Pakistan ile Afganistan Başbakanları vardı. Endonezya Devlet Başkanı Yardımcısı katılmıştı. Bunun dışındakiler dışişleri bakanı düzeyinde veya mülteci konularıyla ilgili bakanların katıldığı bir toplantı yaptık. Katılımda sayı iyiydi ama bana göre genel itibarıyla katılımcılar düşük düzeydeydi. Kim nasıl bir noktaya gelecek, tam olarak ne yapacak? Görünürde henüz ciddi bir şey yine yok.

Bangladeş Başbakanı, ülkelerinde bir adayı tahsil etmekten bahsetti. Bu adanın durumunu öğrenmek için Kızılay, AFAD gibi heyetlerle gidip adayı incelemekte fayda var. Bangladeş Kızılayı ile birlikte incelemekte fayda var. Burada ne gibi adımlar atmamız gerekir ki bu insanları şu sıkıntılı hayattan kurtaralım...”

Haber Ara