Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Arakanlı Müslümanlara yönelik katliamlara tepkiler

IKBY hükümeti, Arakanlı Müslümanlara yönelik saldırıları kınadı

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-07 23:02:57

Arakanlı Müslümanlara yönelik katliamlara tepkiler
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) hükümeti, Myanmar ordusunun Arakanlı Müslümanlara yönelik saldırılarını kınadı.

Hükümetin resmi sitesinden yapılan açıklamada, Myanmar'da Arakanlı sivil Müslümanlara yönelik gerçekleştirilen zulüm, yerlerinden edilme ve katliamın sert şekilde kınandığı belirtildi.

Uluslararası toplumun söz konusu katliama sessiz kalmasının üzücü ve kabul edilemez olduğu vurgulanan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Halkımız Rohingyalı Müslümanların çektiği acıları yakından hissederek, onlara desteklerini sunuyor. Uluslararası toplumu bu zulmü durdurmaya çağırıyoruz. Rohingyalı sivillerin yaşadığı trajedinin son bulması için daha ciddi adımların atılmasını ve suçluların yargılanmasını istiyoruz."

- Süleymaniye'de gösteri

Öte yandan, IKBY'de yer alan Süleymaniye kentinde Arakanlı Müslümanlara yönelik saldırılar protesto edildi. Nali Parkı'nda düzenlenen gösteriye çok sayıda Süleymaniyeli katıldı. Kanaat önderleri ve din adamlarının da hazır bulunduğu protesto eyleminde Müslümanlar için dua edildi.

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği, dün, Myanmar'ın Arakan eyaletinde ordu ve Budist milliyetçilerin saldırılarından kaçarak Bangladeş'e ulaşan Arakanlı Müslümanların sayısının 146 bine ulaştığını açıklamıştı.

Myanmar ordusunun, "silahlı militanlarla mücadele" iddiasıyla Arakan eyaletinde devam eden saldırılarında, 25 Ağustos'tan bu yana çok sayıda Müslüman sivil hayatını kaybetti.

Myanmar hükümetinin uluslararası kuruluşlara bölgeye giriş izni vermemesi nedeniyle ölü sayısı tam olarak saptanamıyor. Arakanlı sivil toplum kuruluşları hayatını kaybeden sivillerin sayısının bini aştığını bildirirken, bazıları da bu sayının binlerce olduğunu iddia ediyor.

Haber Ara