Dolar

32,3707

Euro

34,9944

Altın

2.325,78

Bist

9.087,02

Arakan için 'güvenli bölge' çağrısı

Bangladeş Maliye Bakanı Muhith, Arakanlı Müslümanlar için 'güvenli bölge' oluşturulması talebinde bulundu.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-10 12:26:19

Arakan için 'güvenli bölge' çağrısı

Budist çetelerin Arakanlı Müslümanlara yönelik zulmü sürüyor. Arakanlı Müslümanlar Bangladeş'de yaşam mücadelesi verirken, Bangladeş Maliye Bakanı Muhith, Arakanlı Müslümanlar için 'güvenli bölge' oluşturulması talebinde bulundu. 

GUTERRES'E ÇAĞRIDA BULUNDU

Yerel basınının Bangladeş'in BM Daimi Temsilciliğinden yapılan açıklamaya dayandırdığı haberine göre, Muhith ve Guterres'in BM'nin New York'taki merkezinde bir araya geldiği bildirildi. Bangladeş Maliye Bakanı Mutih, güvenli bölgelerin kurulması için Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres'e çağrıda bulundu.

"HAREKETE GEÇİLMELİ"

Toplantıda, Myanmar'da ordu ve Budist çetelerin saldırıları sonrası Bangladeş'e kaçan Arakanlı Müslümanlar için bu ülkede güvenli bölge oluşturulması talebinde bulunan Muhith, Arakan'da yaşanan insani krizin aşılması için bir an önce harekete geçilmesi çağrısı yaptı. Guterres de BM'nin Arakanlı Müslümanlar konusunda Bangladeş'le en üst düzeyde işbirliği yapacağını belirterek, BM'nin sorunun çözülmesine yönelik elinden geleni yaptığını dile getirdi.

 

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara