Dolar

32,3669

Euro

34,9585

Altın

2.324,59

Bist

9.079,97

Arakan'da Rohingya Kurtuluş Ordusu'ndan ateşkes ilanı

Müslümanlara yönelik katliamların devam ettiği Myanmar’da Rohingya Kurtuluş Ordusu (ARSA) insani krizin sona ermesi için bir ay boyunca silah bırakacağını belirtti. İşte Arakan'dan son haber...

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-11 16:53:32

Arakan'da Rohingya Kurtuluş Ordusu'ndan ateşkes ilanı

TIMETURK | HABER MERKEZİ

İnsan hakları gözlemcileri ve Arakan bölgesinden kaçanlar Müslüman köylerin Budist çeteler tarafından ateşe verildiği, Müslümanların diri diri yakıldığı bölgeden silah bırakma haberi geldi. Euronews'in aktardığı habere göre Rohingya Kurtuluş Ordusu (ARSA) tek taraflı ateşkes ilan ettiğini duyurdu.

ORDUYA ÇAĞRI

İnsani krizin sona ermesi için bir ay boyunca silah bırakacağını belirten grup, Myanmar ordusunun da aynı adımı atması çağrısında bulundu.

313 BİN MÜSLÜMAN BANGLADEŞ'TE

Myanmar Ordusu'nun 25 Ağustos'ta başlattığı çıkarma sonrasında son rakamlara göre canlarını kurtarmak için kaçan Bangladeş'e sığınan Arakanlı Müslümanların sayısı 313 bini geçti.

SINIRI MAYIN DÖŞENİYOR

Uluslararası Af Örgütü Myanmar ordusunun operasyonlardan kaçan mültecilerin geri dönüşünü engellenmek için Bangladeş sınırına mayın döşediğini açıkladı.

TÜRKİYE DEVREDE

Birleşmiş Milletler bölgedeki kamplarda hayatta kalma mücadelesi verenlerin acil gıda, su ve sağlık malzemelerine ihtiyacı olduğunu duyurdu. Örgüt bunun için insani yardım gruplarına yaklaşık 80 milyon dolar sağlanması gerektiğini kaydetti. Bu kapsamda Bangladeş'e çağrı yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun "Sınırları açın, masrafları Türkiye karşılayacak" ifadelerini de desteklediğini açıkladı.

Çavuşoğlu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Bangladeş'e giderek bazı temaslarda bulunmuş ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve KIZILAY'ın yardım kampanyası sırasında bölgey ekaçan Arakanlı Müslümanlarla görüşmüştü.

Cumhurbaşkanı Recpe Tayyip Erdoğan da İslam İşbirliği Teşkilatı zirvesine katılmak için bulunduğu Kazakistan'ın Astana şehrinde, yaptıpı konuşmada Arakanlı Müslümanlar için çağrıda bulunmuştu.

(Konu ile ilgili habere gitmek için fotoğraflara tıklayınız)

721220

manset

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara