Dolar

32,5461

Euro

34,8837

Altın

2.436,27

Bist

9.735,29

Arakan’a 'Yardımeli' uzandı

Dünya gündemine Arakanlı Müslümanlara uyguladıkları katliam ve işkencelerce gelen gündeme gelen Myanmar, yine Arakanlı Müslümankatliamına devam ediyor.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-12 17:06:11

Arakan’a 'Yardımeli' uzandı

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Arakan'da geçmişe dayalı yaşanan ve halen devam eden kriz büyüyor... Tarihinin en zor günlerini yaşayan Arakanlı Müslümanların yaşadığı zulümün ne kadar devam edeceğine dair herhangi bir öngörü yok. BM ve Batı'dan da henüz kayda değer bir çaba ortaya konulmuş değil... Birleşmiş Milletler bölgedeki kamplarda hayatta kalma mücadelesi verenlerin acil gıda, su ve sağlık malzemelerine ihtiyacı olduğunu duyurdu. Örgüt bunun için insani yardım gruplarına yaklaşık 80 milyon dolar sağlanması gerektiğini kaydetti. Bu kapsamda Bangladeş'e çağrı yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun "Sınırları açın, masrafları Türkiye karşılayacak" ifadelerini de desteklediğini açıkladı.

TÜRKİYE DEVREDE

Çavuşoğlu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Bangladeş'e giderek bazı temaslarda bulunmuş ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve KIZILAY'ın yardım kampanyası sırasında bölgey ekaçan Arakanlı Müslümanlarla görüşmüştü.

Cumhurbaşkanı Recpe Tayyip Erdoğan da İslam İşbirliği Teşkilatı zirvesine katılmak için bulunduğu Kazakistan'ın Astana şehrinde, yaptıpı konuşmada Arakanlı Müslümanlar için çağrıda bulunmuştu.

rrrr (2)

rrrr (6)

rrrr (3)

YARDIMELİ BÖLGEDE

Uluslararası İnsani Yardım Derneği olan Yardımeli Derneği uzun zamandır Arakan'a yönelik faaliyetler yürütüyor. Bu faaliyetler Bangladeş'te bulunan resmi ofis aracılığıyla bölgede bulunan ekipler tarafından koordine ediliyor. Son günlerde yaşanan katliamda, Bangladeş sınırına yığılan binlerce Arakanlıya ‘Acil Gıda Yardımları' kapsamında gıda yardımı ulaştırıldı.

rrrr (1)

ÇADIR KENT ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Bangladeş'e sığınan Arakanlıların barınma ihtiyaçlarına yönelik çalışmalarda ekipler tarafından organize ediliyor. Bölgede kurulması planlanan çadır kent çalışmaları devam ediyor. Ayrıca Yardımeli Derneği'nin Arakan bölgesine en yakın nokta olan Bangladeş'in Cox's Bazar bölgesinde 1000 kişilik eğitim külliyesi bulunuyor. Çoğunluğu Arakanlı yetim çocukların eğitim gördüğü bu külliyede, yetim çocukların barınma, eğitim ve iaşeleri karşılanıyor.

rrrr (7)

Haber Ara