Dolar

32,3851

Euro

35,1732

Altın

2.325,14

Bist

9.079,97

Aracınızla tatile çıkarken dikkat!

Bazı önemli noktalara dikkat ederek güvenli ve rahat bir yolculuk geçirmek mümkün. Basit önlemlerle yolculuğunuzu huzurlu ve keyifli bir hale getirebilirsiniz.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-07-05 10:32:37

Aracınızla tatile çıkarken dikkat!

Büyük şehirlerde oturanlar yaz dönemiyle birlikte tatile odaklanarak seyahat planı yapmak için bölge ve seçenek arayışında. Özellikle Akdeniz ve Ege yoğunluklu yapılan planlamalar ise seyahatin daha titiz yapılmasını zorunlu kılıyor.Keza uzun bir yolculuk için seyahata çıkacakların dikkatli olması gerekmekte.

Araçla yolculuk tercihi
Arabayla yolculuk yapmak keyifli görünse de birtakım zorlukları yok değil. Özelikle şehirlerarası yolculuklarda daha dikkatli ve özenli olmak kaçınılmaz.

Bazı önemli noktalara dikkat ederek güvenli ve rahat bir yolculuk geçirmek mümkün. Basit önlemlerle yolculuğunuzu huzurlu ve keyifli bir hale getirebilirsiniz. Eğer bu yaz özel otomobilinizle uzun yola çıkacaksanız bazı kurallara da uygun hareket etmeniz gerekiyor.

Yapılması gerekenler

Aracınızla uzun yola çıkmadan önce her türlü ihtimale hazırlıklı olmanızda fayda var. Araçlar uzun yolda, şehir içi trafiğinde karşılaştıkları durumlara göre daha farklı şeylere maruz kalabilirler.
Uzun yola çıkarken mümkün olduğunca rahat kıyafetler giyin. Uzun süre yolda olacağınız için vücudunuzu sıkmayan, terletmeyen rahat hareket edebileceğiniz kıyafetler tercih edin.
Ancak şehirlerarası yolculuklarda sürücü bir süre sonra dikkat dağınıklığı yaşayabilir. Ayrıca uzun süre araç kullanmak insanı yorabilir. Bu nedenle iki saatte bir mola vermekte fayda var. Hem bedenen hem zihnen dinlenmek için 2 saatte bir mola vermeye özen gösterin.

Bakımını yaptırdınız mı?

Aracın gerekli bakımlarının yapılmış olduğundan emin olun. Periyodik bakım zamanı yaklaşmışsa yola çıkmadan önce aracı servise götürmeniz lazım.
Aracın teknik bakımlarının yanı sıra yasal yükümlülükleri konusunda bir sorun çıkmamasına dikkat edin. Aracın muayenesi yapılmış olmalı. Teknik olarak muayeneden geçmesi mümkün olmayan bir araçla yola çıkılmamalı.

Araç ve kendi güvenliğiniz için...

Aracınızla uzun yola çıkarken, aracınızın ve kendinizin güvenliğini düşünmeniz gerek. Trafik kazalarının sıklıkla yaşandığı günümüzde kazayla karşılaşma riski oldukça fazla. Bu nedenle her türlü ihtimale hazırlıklı olmanızda fayda var. Mesela trafik sigortası yaptırmadan yola çıkmamanız gerek. Zorunlu trafik sigortası sayesinde herhangi bir kaza sonucu 3. şahıslara gelen zararları güvence altına almış olursunuz.

Dikkatinizin dağılmaması lazım

Eğer arabayı siz kullanacaksanız, yola çıkmadan önce uykunuzu iyi aldığınızdan emin olun. Sabah yola çıkacaksanız, bir gece öncesinde erkenden yatıp iyice uyuyun.

Arabada yüksek sesle müzik dinlemek keyifli bir aktivite olsa da sürücünün dikkatinin dağılmasına ve uyarıları algılayamamasına sebep olabilir. Bu nedenle yüksek sesle müzik dinlememekte fayda var.

Hız sınırlarına dikkat

Otobanlarda yasal hız sınırı 120, bölünmüş yollarda 110km, şehirler arası çift yönlü karayollarında ise 90 km ile sınırlıdır. Buna ek olarak tabelalarda belirtilen hız sınırını aşmamaya dikkat edin.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara