Dolar

32,5264

Euro

34,7533

Altın

2.492,80

Bist

9.524,59

Arabistan’da Hadîs Ayıklama

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-03-26 11:33:12

Arabistan’da Hadîs Ayıklama

Suudî Arabistan'da, muteber hadis kitaplarında ayıklama yapmak üzere bir komisyon kurulmuş.

Buharî ve Müslim'de mevzu hadis bulunmadığına dair Ehl-i Sünnetin icmaı vardır.

Hiçbir hadis terörü teşvik etmez.

Cihad fi sebilillah başkadır, terör başkadır.

İslam'da Allah yolunda cihad vardır, terör yoktur.

Böyle bir hadis ayıklama işi birkaç sene önce bizim Diyanet tarafından da yapılmıştı. Yüz kadar ilahiyatçı, ücret mukabilinde sahih hadisleri taramışlar, AB standartlarına ve kriterlerine uymayanları ayırmışlardı.

Bu işin başında Fazlurrahman'ın Tarihsellik mezhebine ve Musa Carullah'ınşazz görüşlerine kapılmış sabık Diyanet İşleri Başkanı vardı.

Suudî Arabistan rejimi şu anda İsrail ve ABD ile tam bir ittifak halindedir.

Peygamberimizin sahih hadisleri, İslam'ın ikinci temel kaynağıdır.

Hadisler ve Sünnet olmadan Allah'ın Kelamı olan Kur'an doğru olarak yorumlanamaz.

Osmanlı devleti, Sünnete ve Kütüb-i Sitteye bağlı kalarak üç cihanda büyük fütuhata ve tevfikata nail olmuştur.

Sahih-i Buharî, Sahih-i Müslim gibi ana kaynaklarda mevzu hadis aramak abesle iştigaldir.

Hiçbir Kur'an Müslümanı böyle ayıklamalara iyi gözle bakamaz.

Ameller (yapılan işler) niyetlere göredir. Bu hadis ayıklayıcıların niyetleri nelerdir? İlhamlarını nereden alıyorlar?

Batı, İslam'ın yükselişi karşısında büyük panik içindedir. İslam'ı büsbütün kazıyıp yok edemeyeceklerini bildiklerinden, dinde reform, dinde yenilik, dinde değişim, light ve ılımlı İslam, Tarihsellik, çeşit çeşit İslamcılık, hadis ayıklama, Ehl-i Sünneti yıkma, Şeriatsız bir İslam türetme, Dinlerarası Diyalog ve hoşgörü, Kemalist İslam, BOP gibi cereyanları desteklemektedir.

İslam düşmanı Batılılar ve onların yardakçıları İslam'ı tahrif etmek istiyor.

Bu konuda başarılı olabilirler mi?.. Bir miktar tahribat yapabilirler ama Ehl-i Sünnet İslamlığını yıkamazlar.

Kütüb-i Sittede ayıklama yapılabilir mi? Bu sorunun cevabını icazetli Ehl-i Sünnet uleması ve muhaddisler verebilir ki, onlar böyle bir şeye asla razı olmazlar.

Bid'at ve dalalet fırkalarının bir kısmı Sünnete karşıdır. Rafiziler, Sahih-i Buhari'de ancak iki sahih hadis bulunabileceği kanaatindedir.

Kemal'in ölümünden sonra Dönmeler tarafından icat edilen Kemalizme din gibi inanan bazı ilahiyatçılardan bu Dine ve Ümmete ne hayır gelir?
Bütün Sünnî Müslümanlar, hadis ayıklama işine şüphe ile bakmalıdır.

Sünnetin tamamını inkâr etmek küfre götürür.

Sahih hadisleri inkâr etmek sapıklık ve bid'attir.

Fazlurrahmancılık İslam dışı bir fırkadır.

Nice sahih hadisleri inkâr eden Mutezile fırkası bozuk bir fırkadır.

Sünnet yıkılırsa fıkıh yıkılır… Fıkıh yıkılırsa Şeriat elden gider… Geriye, İslam düşmanlarının istediği, suya sabuna dokunmaz bir İslam ideolojisi ve hümanizması kalır.

Sünnetsiz, fıkıhsız, Şeriatsız doğru dürüst iki rekât namaz bile kılınamaz.

Her asırda gelen mücedditler, rabbanî muhlis râsih ulema, mürşid-i kamiller Sünnete inanmışlar, Sünneti korumuşlardır. Onların yollarından gitmeliyiz.

Sultan Abdülhamid zamanında, birtakım sivri akıllılar, Buharî'de ve Müslim'de mevzu hadis olduğunu iddia etmiş, hadis ayıklama çalışmaları yapmaya yeltenmiş olsalardı, âdil ve dindar Halife hazretleri onları engeller ve uzak vilayetlere sürerdi.

“Allah gerçek bir Janustur” (Allah yek Janus-i hakikî est) diye yazan İranlı zındığın kitaplarını satanlardan Ehl-i Sünnete hayır gelmez. (Janus iki çehreli bir Roma putudur!)

Kadınlarla ilgili bütün sahih hadisleri inkâr eden Feministlere kulak asılmamalıdır.

Nasuriddin el-Elbani, muhaddislik icazeti olmayan dengesiz bir insandır. Ehl-i Sünnet uleması onun hezeyanlarını red ve cerh konusunda büyük kitaplar yazmıştır. Bu adama kesinlikle güvenilmez.

İlhamlarını Tel Aviv'den, Roma'dan, Washington'dan alanların Sünnet düşmanlığı yapmaları ve sahih hadisleri ayıklamağa yeltenmeleri ne ibretli bir manzaradır.

Sünnet ve hadis konusunda Ehl-i Sünnetin cadde-i kübrasından ayrılıp; reform çıkmaz sokaklarına, ayıklama patikalarına sapanlar, gün gelir, sille ve tokat yerler.

Ehl-i Sünnet İslamlığını içten yıkmaya yönelik yıkıcı faaliyetlere, ilmin ışığında karşı çıkmak, bir nehy-i münker vazifesidir. Ehl-i Sünnet âlimlerinin Sünnet düşmanlığına, hadis ayıklamaya, dinde reformculuğa, light ve ılımlı İslam tuzağına, Diyalog fırkasına, her türlü bid'ata karşı çıkması ve Ümmeti aydınlatması, savsaklanması ve ihmal edilmesi caiz olmayan bir vazifedir.

Ehl-i Sünnet dairesi içinde bulunan hayırlı cemaatler, tarikatlar, sivil toplum kuruluşları, sadece kendi mensuplarını değil, bütün Müslümanları uyarmak için harekete geçmelidir. Aksi takdirde bilmeyen cahil halkın vebali onların üzerinde kalır.

(Hatırlatma: Bid'atçiler, Ehl-i Sünnet İslamını kadınlarla, Feminist ilahiyatçılarla yıkmak istiyorlar. Bu konuyu hiç unutmayalım, daima gündemimizde bulunduralım. Bu yıkıcı bid'at cereyanına karşı, yasal sınırlar içinde savunma tedbirleri alalım, onları ilmin ve aklın ışığında çürütmek için çareler ve çözümler bulalım. Feminizm İslam'a, Kur'an'a, Sünnete, akl-ı selime, insan fıtratına aykırı bir ideolojidir. Bu konuda, vazifelerini yapmayan Ehl-i Sünnet uleması, cemaat liderleri, ziyalılar da tokat ve sille yiyebilirler. Fitne ve fesat çıkmaması için karışmıyoruz gerekçesi geçerli değildir. Asıl fitne ve fesat, bid'at ve dalalet cereyanlarına ses çıkartmamaktır.)

 

Haber Ara