Dolar

32,6992

Euro

34,8918

Altın

2.508,78

Bist

9.524,59

Araba koltukları nasıl temizlenir?

Araba koltukları nasıl temizlenir? Araba koltuklarında oluşan lekeler nasıl çıkarılır? İşte araba koltukları temizlenmenin püf noktaları...

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-07-17 15:59:47

Araba koltukları nasıl temizlenir?

Adım adım araba koltuk temizleme aşamaları!

1- Süpürme

İlk olarak araba koltuklarını güzel bir şekilde vakumlu(elektrikli) süpürge ile temizleyin. Özellikle koltukların köşe kısımlarını iyice temizleyin.

2- Kumaş temizleme solüsyonu

Kumaş temizlemek için kullanılan solüsyonalardan ince bir tabaka halinde araba koltuğu üzerine sıkınız. Burada dikkate edilecek husus, solüsyonun ince bir tabaka halinde olmasıdır. Fazla solüsyon sıkılması halinde koltuk kumaşının altındaki süngerde ıslaklık olabilir. Bu da arabanızda hoş olmayan bir koku ve daha sonrasında o bölgede kötü görüntülere neden olabilir.

3- Temizlik fırçası ile ovmak

Orta sertlikte bir temizlik fırçası ile solüsyonun sıkıldığı yeri ovunuz. Fırçanızın orta sertlikte olmasına dikkat edin. Fırçanın sert olması koltuğun kumaş liflerine zarar verebilir.

4- Bezle silmek

Fırçalama sonucunda koltuk kumaşında oluşan köpüğü bir bezle siliniz. Silenen bezin mikrofiber olması lekelerin çıkarılmasında daha etkilidir.

5- Tekrar elektrikli süpürge

Koltuk bezle silindikten sonra tekrar elektrikli süpürge ile çektirilmelidir. Son olarak süpürge kullanmak koltuk yüzeyinde kalan ıslaklığı hızlı bir şekilde kurutmasını sağlayacaktır. 

 

Haber Ara