Dolar

32,3209

Euro

35,0742

Altın

2.308,36

Bist

9.079,97

Ara Güler’e vefa gecesi düzenlendi

Üsküdar Belediyesi, dünyaca ünlü fotoğraf sanatçısı Ara Güler için ‘Ara Güler’e Vefa Gecesi’ adlı program düzenledi. Vefa gecesine fotoğraf sanatçıları ve foto muhabirleriyle birlikte vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-01-13 00:30:18

Ara Güler’e vefa gecesi düzenlendi

Üsküdar Belediyesi, 89 yaşındaki fotoğraf sanatçısı ve foto muhabiri Ara Güler için Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezinde ‘Ara Güler'e Vefa Gecesi' isimli program düzenledi.Vefa gecesine Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ile birlikte Ara Güler'in yanı sıra çok sayıda fotoğraf sanatçısı ve vatandaşlar katıldı. Programın açılışında Ara Güler'in hayatının anlatıldığı belgesel salonda büyük beğeni topladı. Gecede konuşan ünlü fotoğraf sanatçısı Ara Gürel ise kalabalığı gördüğü için çok heyecanlandığını söyledi.

“ANI YAKALAMAK USTALIK İŞİDİR”

Program kapsamında konuşma yapan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “Foto muhabirliği tarihe düşürmek, tarihi kayıt etmek, o anı yakalamak aslında bizim medeniyetimizin çok önemli değerlerinden bir tanesine atıfta bulunuyor, ama bunun ne kadar farkındayız bilmiyorum. O anı yakalamak hakikaten ustalık işi. O an fotoğraf karelerinde donduğu an, bu tarihi bir an olabilir, yoğurtçunun bir anı olabilir, 1952'de olabilir, 1998'de olabilir, 2018'de olabilir ama o an öyle bir şeydir ki sizin, bizim irademiz dışında bir şeydir. O an gelir size adeta ben geldim der ve alıcısı açık olan kişi sanatçı, fotoğrafçı her kimse o anı yakalar” şeklinde konuştu.

“BİR FOTOĞRAF ASLA BİR KARE GÖRÜNTÜ DEĞİLDİR”

Gecenin tarihe bir yolculuk olduğunu belirten Üsküdar Belediyesi Başkanı Hilmi Türkmen, “Kıymetli büyüğümüz Ara Güler'in onlarca yıllık emeği bir fotoğrafın asla sadece bir kare görüntüden ibaret olmadığını bize hatırlatır. Onun objektifinden yansıyanlar bazen yorgun bir şehri, bazen çetin bir mücadeleyi, bazen tükenmez bir umudu ve bazen de sadece mutluluğu anlatır. Bu akşam sizlerle tarihe bir yolculuk yapmak üzere sizlerleyiz” dedi.

Haber Ara