Dolar

32,5707

Euro

34,9244

Altın

2.426,27

Bist

9.722,09

Apple Music son dönemdeki abone sayısını hızla artıyor. Spotify'a yetişecek mi?

Son zamanlardaki verilere bakıldığında Apple Music, abone sayısını azımsanmayacak derecede arttırdı. Peki Apple Music Spotify, Youtube Music gibi uygulamaları geçebilecek mi ?

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-05 13:31:45

Apple Music son dönemdeki abone sayısını hızla artıyor. Spotify'a yetişecek mi?

Bilindiği üzere İphone'nun işletim sistemi iOS, harici bir müzik listesini oldukça zor yöntemler ile cihazlarına kabul ediyor. Hal bu şekilde olunca kullanıcılar Spotify, Youtube Music, Fizy gibi ücretli abonelikler ile ihtiyaçlarını zahmetsiz bir şekilde karşılayabiliyor. Son aylarda Apple, müzik uygulaması Apple Music'e birçok yatırım yaptı. Şirket adeta geriden gelerek, son aylarda abone sayısı bir hayli arttırdı. Bu rakamlara pandemi sürecininde etkisi büyük. Spotify %6 büyüme rakamını açıklasada Apple Music %10 büyüme rakamı ile arasında olan makası artık kapamaya başladı. 

Apple Music Spotify'ı geçebilir mi ?

Temel olarak hala zirvede bulunan Spotify, eğer ki uygulama içinde kullanıcıları etkileyecek özellikler getirmez ve aynı şekilde devam ederse ileriki zamanlarda Apple Music Spotify'ı geçebilir. Ancak şuan için arada olan fark, henüz erimiş değil. Abone sayılarına bakarsak şuan Spotify 138 milyon ücretli abone sayısına, Apple Music ise 82 milyon abone sayısına sahip.

Haber Ara