Dolar

32,3761

Euro

34,9724

Altın

2.326,30

Bist

9.070,22

Apple'ın yeni teknolojisinin arkasında İsrail mi var?

Apple'ın 10'uncu yılına özel olarak ürettiği Iphone X'in 'yüz tarama' teknolojisinin arkasında İsrail'in olduğu iddia edildi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-20 00:09:36

Apple'ın yeni teknolojisinin arkasında İsrail mi var?

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Apple'ın yeni tanıttığı Iphone X'de yeni bir teknoloji kullanıldı. 'Face ID' adı verilen bu teknoloji, kamera vasıtasıyla yüzü taraması yapıp kilidi ona göre açıyor veya açmıyor. ABD Kongresi'nde Apple'ın kullandığı bu teknolojiye soruşturma başlatılmıştı. 

Şalom'un 'Yedioth Aharonot' gazetesine dayandırdığı haberine göre, Apple'ın kullandığı 'yüz tarama' teknolojisi, İsrailli Prime Sense şirketinin icadı. 

Yeni modelin yüz tanıma teknolojisi Apple'ın İsrail'deki araştırma geliştirme laboratuvarlarında geliştirildi. Apple'dan gelen bilgilere göre, son tasarımın birçok teknolojik özelliği de Apple'ın 2013'te satın aldığı İsrail firması Prime Sense'in icadı.

Yeni İphone X'in en dikkat çekici özelliklerinden biri ise, telefonun kitlenmesi halinde sadece sahibinin yüzünü görüp tanıdıktan sonra açılma özelliği. Buna ek olarak, yeni telefon sahibinin belli yüz ifadelerini anlıyor ve buna dayanarak işlevler yapabiliyor. Örneğin telefon sahibinin yapacağı belli bir ifade ile herhangi bir programı başlatabiliyor veya kilidini açabiliyor.

Yedioth Aharonot gazetesinin ismini saklı tuttuğu kaynaklardan öğrendiğine göre, bunun gibi birçok özellik Tel Aviv'in kuzeyinde bulunan Herzlia'da, Apple Araştırma –Geliştirme laboratuvarlarında geliştirildi.

Haber Ara