Dolar

32,5109

Euro

34,5807

Altın

2.491,93

Bist

9.548,09

Apple'dan büyük transfer! Artık kendi üretecek...

Apple'ın çip mimarını transfer etmesi, Google'ın Pixel telefonları için işlemci üreteceği söylentilerini artırdı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-14 14:41:33

Apple'dan büyük transfer! Artık kendi üretecek...

Yaklaşık 8 yıldır Apple'ın çip üretiminde çalışan Manu Gulati, Google'a geçtiğini LinkedIn profilinde duyurdu.

Soc (İng. System on a Chip, Tr. Yongada sistem) mimarisinin başına geçen Manu Gulati'nin, şirketin ilk üretimini gerçekleştirmesi bekleniyor. Hem Google hem de kardeş şirketleri diğer şirketlerden ürün alımı yapıyor. Örneğin Nest'in akıllı termostatları Texas Instruments işlemciler kullanırken, Pixel telefonlar da Qualcomm işlemcilerle çalışıyor.

Google'ın bir düzine SoC ile ilgili iş ilanı sebebiyle Pixel için işlemci üretimine başlayacağı düşünülüyor. Bu iş ilanlarından bazılarında "Telefon ve tablet SoC'lerinin yeni nesil mimarilarini tanımlamaya yardımcı olmak" ibaresi dikkat çekiyor.

YAPAY ZEKA VE SANAL GERÇEKLİK ARTIK İŞLEMCİYE BAĞLI

Google, geçmişte bu konuya odaklanan bir şirket değildi, ancak durum değişiyor olabilir. Telefonların sanal gerçeklik, yapay zeka gibi konularda işlemciye bağımlılığının artması, şirketi bu yöne itmiş olabilir.

Apple'ın geçtiğimiz hafta düzenlenen geliştiriciler konferansı WWDC'de bahsettiği Core ML, tam da buna benzer bir iş görüyor. Yeni yazılım geliştirme paketi (API), iPhone'un Google Pixel'den altı kat daha hızlı görüntü tanımasını sağlıyor.

Haber Ara