Dolar

32,5121

Euro

34,9634

Altın

2.433,33

Bist

9.783,42

APA Siyasi İşler Komite Toplantısı Pakistan'da başladı

İslamabad'da 23 ülkenin parlamento temsilcilerinin katılımıyla başlayan toplantı 3 gün sürecek

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-14 17:24:59

APA Siyasi İşler Komite Toplantısı Pakistan'da başladı
Asya Parlamentosu Kurma Özel Komite Toplantısı ve Asya Parlamenter Asamblesi (APA) Siyasi İşler Komite Toplantısı Pakistan'ın başkenti İslamabad'da başladı.

Asya kıtasından 23 ülkenin parlamento temsilcilerinin katıldığı toplantıda, Pakistan Milli Meclisi Başkanı Serdar Ayaz Sadik, açılış konuşmasında, bölgesel barış, kalkınma ve refah için işbirliği vurgusu yaptı.

Sadik, terörizm, yoksulluk ve iklim değişikliği alanlarında da Asya ülkelerinin birlikte mücadele etmesi gerektiğini ifade etti.

Pakistan parlamentosunun üst kanadı Senato Başkanı Raza Rabbani ise "Asya'nın kaderinin kapitalist Batı tarafından çizilmemesi gerektiğini" söyledi.

Pakistan Parlamentosu Sözcüsü Ramzan Sacid, İslamabad'daki toplantıda Asya Parlamentosunun kurulmasının gündeme geleceğini söyledi.

Aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 23 ülkeden 70'den fazla delegenin hazır bulunduğu toplantı 3 gün sürecek.

2006'da kurulan APA, aralarında, Çin, Rusya, Hindistan, İran, Suudi Arabistan, Pakistan, Endonezya, Malezya'nın da olduğu 41 üye devletten oluşuyor. Organizasyonun, Japonya, Azerbaycan ve Katar gibi ülkeler de dahil 20 gözlemcisi bulunuyor.

Haber Ara