Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

'AP'ye boyun eğecek değiliz'

Türkiye-AB KPK Eş Başkanı Çonkar 'Bugün ne Türkiye’yi yönetenler, ne de milletimiz onların dayatmalarına boyun eğecek değil' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-25 16:29:01

'AP'ye boyun eğecek değiliz'

Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu (KPK) Eş Başkanı, AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Berat Çonkar Mecliste düzenlediği basın toplantısında, AP'nin, Türkiye ile müzakere sürecini geçici olarak dondurulmasını tavsiye eden kararına tepki gösterdi.

AP, AB kurumları, AB üyesi bazı ülkeler ve yöneticilerin, eskiden olduğu gibi Türkiye'yi istedikleri gibi yönlendirmek, çeşitli bahanelerle iç siyasete müdahale etme alışkanlıklarını devam ettirme yönündeki tutumlarını değiştirmediklerini söyleyen Çonkar, "Kusura bakmasınlar, bugün ne Türkiye'yi yönetenler ne de milletimiz onların dayatmalarına boyun eğecek, dayatmalarına teslim olacak bir anlayışta değildir. Tavsiyemiz, bu psikolojide olanların bir an önce bundan kurtulmaları, Türkiye'nin egemenliğine saygı duymayı öğrenmeleridir" dedi.

"Dünkü oylamayla alınan kararın ülkemiz ve milletimiz nezdinde hiçbir kıymeti yoktur ve bu karar yok hükmündedir" diyen Çonkar, şöyle devam etti:

"Karma Parlamento Komisyonu'nun Avrupa Parlamentosunca ucuz siyasi hesapları için kullanılan, Türkiye'yi sıkıştırmaya yönelik faaliyetlere yönelik bir platform olarak kullanılmasına Türk Kanadı olarak müsaade etmedik, etmeyeceğiz.

Avrupa Parlamentosu, ikili ilişkilerde Türkiye gibi dürüst, samimi ve ilkeli hareket etmelidir. Türkiye'ye karşı pozisyonunu net olarak ortaya koyabilme cesaretini gösterebilmelidir. Türkiye olarak uzun süredir, AB'nin Türkiye ilişkilerinde dürüst ve net olması gerektiğini, aslı olmayan, kendilerinin dahi inanmadığı sudan bahanelerle, vize muafiyetinde de olduğu gibi, Türkiye'yi oyalamamaları gerektiği, bundan böyle de söylem ve eylemlerinin tarafımızdan gerektiği gibi muamele göreceğini bilmelerini bu vesileyle ifade etmiş oluyoruz.

AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan'dan kurtulup, sonrasında ülkemizi ve milletimizi istismar etmeye devam etme hayalinden de bir an önce kurtulmaları AB'nin kendi menfaatinedir. AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan'la bu millet arasındaki bağı hala anlayamamış bir hareket tarzı içindeler. Bizler milletimizle birlikte hareket ediyoruz. Sadece milletimizin kanaatinin bizlere yol gösterdiğini, milletimizden farklı düşünmediğimizi bilmeleri yararlı olacaktır."

Çonkar, bu çerçevede, Avrupa Birliği konusunun da milletle karar verilecek bir konu olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

"Bazı AB ülkelerinin, PKK, FETÖ, DHKPC gibi terör örgütlerine müzahir olmamaları gerektiğini, terör örgütleri üzerinden Türkiye'nin iç işlerine müdahale sevdasından vazgeçmeleri gerektiğini, Türkiye'nin güven ve istikrarının en az Türkiye kadar Avrupa için de önemli olduğunu, maşa olarak kullandıkları terör örgütlerinin eylemlerini yarın kendilerine doğrultmayacağından emin olmamaları gerektiğini, terör örgütü mensubu gibi çalışan siyasetçilerin tutuklanmasını bahane ederek yürüttükleri kara propagandaların kendilerine katkı sağlamayacağını da hatırlatmak istiyorum.

Avrupa Birliği ve bazı üye ülkeler kendi iç sorunlarını Türkiye karşıtlığı gibi, İslam karşıtlığı gibi tavırlar ortaya koyarak, başkalarını tehdit ederek çözebileceklerini sanıyorlarsa bilsinler ki bu konuda da AB çok büyük bir yanılgı içerisindedirler."

Haber Ara