Dolar

32,4554

Euro

34,9806

Altın

2.435,53

Bist

9.772,24

AÖL 3. dönem sınavı sonuçları ne zaman açıklanıyor? MEB AÖL sınav sonuçları için tarih verdi

AÖL 3. dönem sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? sorusunun yanıtı 7 ve 8 Temmuz tarihlerinde yapılan sınavlardan sonra sorulmaya başlandı. Haberimizde AÖL sınav sonuçlarının açıklanacağı net tarihi bulabilirsiniz. İşte MEB'in yaptığı son açıklamanın detayları...

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-07-08 22:48:40

AÖL 3. dönem sınavı sonuçları ne zaman açıklanıyor? MEB AÖL sınav sonuçları için tarih verdi

Haberimizde 7 ve 8 Temmuz cumartesi ve pazar günleri yapılan AÖL 3. dönem sınav sonuçları hakkında merak edilen tüm ayrıntıları bulabilirsiniz. Sınava giren açık lise öğrencileri  sınav sonuçları ne zaman açıklanacak diye merak ediyor. Liseden mezun olma hayalleri kuran öğrencilerin mezun olup olamayacaklar AÖL 3. dönem sınav sonuçlarından sonra belli olacak. Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı son açıklamalar ve sınavlara dair detayları haberimizden takip edebilirsiniz. 

AÖL sınavları 3 oturum şeklinde gerçekleşti. Sınavın ilk 2 oturumu 7 Temmuz cumartesi günü yapıldı. Sınavın 3. oturumu ise 8 Temmuz Pazar günüyapıldı. Şimdi AÖL 3. dönem sınav sonuçları merak ediliyor. AÖL sınav sonuçlarına göre lise son sınıfta okuyan öğrencilerin mezun olup olmadıkları anlaşılacak. 

AÖL SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

MEB AÖL iş takvimine göre AÖL sınav sonucu 31 Temmuz'da açıklanacak.

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ'NDEN NASIL MEZUN OLURUM?

Toplam Dönemin: en az 8 ve üzeri, Toplam Kredinin: 192 ve üzeri, Alan Kredisinin (alanlı okuyanlar için): 80 ve üzeri olması gerekir. Bunların öğrencilik durumlarına göre dağılımı şöyle;

Alanlılar için: 112 kredi ''ortak'', 80 kredi ise ''alan'' kredisi olması, Alansızlar için: 120 kredi ''ortak'', 72 kredi ise ''seçmeli'' derslerden tamamlanması gerekiyor. Tabi bunlar mezun olmak için gerekli kredilerin alt limiti, daha fazla bir kredi ile de mezun olabilirsiniz.

 

Haber Ara