Dolar

32,5517

Euro

34,8924

Altın

2.430,93

Bist

9.645,02

AÖL 1. dönem kayıt yenileme son gün ne zaman? AÖL sınav tarihleri ne zaman?

Binlerce AÖL (Açık Öğretim Lisesi) öğrencisi AÖL kayıt yenileme ne zaman bitiyor sorusunun cevabını merak ediyor. AÖL kayıt yenileme tarihleri daha önce MEB tarafından ilan edilmişti. Peki AÖL 1. dönem kayıt yenileme son gün ne zaman? AÖL sınav tarihleri ne zaman ? Yapılan açıklamada AÖL 1. dönem kayıt yenileme son gün olarak 15 Şubat 2021 olduğu duyuruldu. Bu sürenin uzatılıp uzatılmayacağı henüz bilinmiyor. AÖL kayıt yenileme ücreti ne kadar? AÖL 1. dönem kayıt yenileme son gün detayları haberimizde olacak...

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-09 11:54:13

AÖL 1. dönem kayıt yenileme son gün ne zaman? AÖL sınav tarihleri ne zaman?

Bir milyona yakın öğrencinin eğitimine devam ettiği AÖL'de kayaıt dönemi başladı. Binlerce öürenci ve veli de AÖL 1. dönem kayıt yenileme son gün ne zaman sorusunun yanıtını arıyor. AÖL 1. dönem kayıt yenilemeye ilişkin tarihler MEB tarafından açıklandı. AÖL kayıt yenileme ne zaman bitiyor? 2021 AÖL kayıt yenileme son gün tarihi açıklandı mı?

Pandemi nedeniyle ara verilen eğitim öğretim tüm ülkede uzun zamandır uzaktan devam ediyordu. Öğrencilerin aklındaki bir önemli konu da sınavların ne zaman yapılacağı. AÖL sınav tarihleri ne zaman belli oldu mu? AÖL sınav tarihleri de netleşti. AÖL sınavları uzaktan mı yapılacak? AÖL sınavları online mı olacak? AÖL kayıt yenileme ücreti ne kadar?

AÖL 1. DÖNEM KAYIT YEİLEME SON GÜN NE ZAMAN?

AÖL 1. dönem kayıt yenileme son gün tarihi MEB tarafndan ilan edilmişti. MEB'den yapılan açıklamada şöyle denildi. Açık Öğretim Lisesi 2020/1. Dönem ilk (yeni) kayıt ve kayıt yenileme işlemleri, 22 Ocak - 15 Şubat 2021 tarihleri arasında olmak üzere öğrencilerimize tekrar açılmıştır. Bu tarihler arasında yatırılan kayıt yenileme ücretleri sistemde; "AÇIK ÖĞR. KUR.(ORTA-LİSE)1.DÖN. YENİ. KAY. KAYIT YEN." olarak görüntülenmektedir.

AÖL 1. DÖNEM KAYIT YEİLEME OTAMATİK Mİ OLUYOR?

2020/1. Dönem kayıt yenileme ücretini yatıran öğrencilerimizin kayıtları, sistem tarafından otomatik olarak yenilenmektedir. Bazı öğrencilerimiz ise 1 Ocak - 21 Ocak 2021 tarihleri arasında Açık Öğretim Lisesi 2020/2. dönem ilk (yeni) kayıt ve kayıt yenileme işlemleri için ücret yatırmış olup durumda olan öğrencilerimizin kendi şifreleri ile girdikleri Açık Öğretim Lisesi sisteminden "Öğrenci Genel Bilgileri" sekmesi altında bulunan "Ücret Bilgileri" kısmını kontrol etmeleri gerekmektedir. Bu ekranda "AÇIK ÖĞR. KUR. (ORTA-LİSE) 2. DÖN. YENİ. KAY. KAYIT YEN." ücreti görülüyorsa öğrencilerimizin otomatik kayıt yenilemesi yapılmayacak olup; 2020/1. Dönemi için ayrıca kayıt yenileme ücretini yatırmaları gerekmektedir.

AÖL KAYIT YENİLEME KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN


AÖL SINAV TARİHLERİ NE ZAMAN? 2021 MEB AÖL SINAVLARI

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk AÖL sınav tarihleri ne zaman yapılacak diye merak eden binlerce öğrencinin kafasındaki soru işaretine açıklamasıyla yanıt verdi. Bakan Selçuk Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada “Açık Öğretim Okulları sınavlarımızı çevrim içi ortamda gerçekleştireceğiz. I. Dönem sınavları, 25 Şubat 2021'de II. Dönem sınavları, 25 Mart'ta başlayacak. Sınavlar, Açıköğretim Okulları Bilgi Yönetimi Sistemi üzerinden yapılacaktır. ” dedi.

AÖL SINAVLARI UZAKTAN ONLİNE MI OLACAK?

Sınav internet üzerinden çevrim içi olarak, Açık Öğretim Lisesi Bilgi Yönetim Sistemi üzerinden yapılacaktır. Öğrencilerimiz, Açık Öğretim Lisesi öğrenci giriş ekranından öğrenci numarası ve şifresini kullanarak veya kendi e devlet şifresini kullanarak sisteme giriş yaptıktan sonra sınava katılacaktır.

Çevrim içi sınava (online sınava) internet erişimi olan yerlerden katılabileceklerdir. Sınavla ilgili ayrıntılı açıklamalar http://aol.meb.gov.tr/ internet sitemizden yapılacaktır. Öğrencilerimizin http://aol.meb.gov.tr/ sitesini takip etmesi gerekmektedir.

AÖL 1. DÖNEM KAYIT YENİLEME ÜCRETİ NE KADAR?

AÖL kayıt yenileme işlemlerini yapacak adaylar öncelikle kayıt yenileme ücretini ödeyecek. Ücretin ödenmesinin ardından öğrenciler Halk Eğitimi Merkezi veya Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüklerine müracaat ederek kayıt yenileme işlemlerini yapabilecekler. Açık Öğretim Lisesine kayıt yenileme yaptıracak öğrenciler, her yıl belirlenen kayıt yenileme sınav ücretini ödemek zorundadır. 2021 yılında bir dönem için kayıt yenileme sınav ücret olarak 50 TL ve halk eğitim merkezi okul aile birliği hesabına; 5 TL olarak belirlenmiştir. (50 TL Açık Öğretim Lisesi Kayıt Yenileme Sınav Ücreti olarak anlaşmalı bankalara yatırılacak. 5 TL ise Halk Eğitim Merkezi Okul Aile Birliği banka hesabına veya makbuz karşılığında teslim edilecektir.)

Haber Ara