Dolar

32,5684

Euro

34,8882

Altın

2.439,24

Bist

9.645,02

Antigua ve Barbuda

Antigua ve Barbuda, bağımsız bir adadan oluşur. Başkenti St. John's'dur.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-20 14:29:08

Antigua ve Barbuda

Antigua ve Barbuda, bağımsız bir adadan oluşur. Başkenti St. John's'dur. Ülkenin doğusunda Karayip Denizi bulunmaktadır. Adanın etrafında çok sayıda sahil bulunmaktadır. Bu sebepten de ülkeye 365 Sahil Ülkesi' de denmektedir. Ülkeyi 1493 tarihinde Kristof Kolomb keşfetmiştir.

KURAKLIK

Ülkede akarsu ve yeterli sayıda doğal su kaynaklarının olmamasından dolayı kuraklık yaygın bir şekilde görülmektedir. Halkın büyük bir çoğunluğunu Afrika Siyahileri oluşturmaktadır.

ANADİL İNGİLİZCE

Ülkedeki halkın anadili İngilizce'dir. Ülkenin çoğunluğunu ise Protestan Hıristiyanlar oluşturmaktadır. Geri kalan kısımda ise ülkede Anglikan ve Metodist'ler de bulunmaktadır. 

TARIM

Ülkede yetiştirilen tarım ürünleri arasında ise narenciye, mango ve patlıcan gelmektedir.

YÖNETİM SİSTEMİ

Ülkede yönetim şekli ise anayasal bir monarşidir. Ülke eğitiminde ise ilköğretim ve okul öncesi eğitimlerinde zorunluluk vardır.

SPOR FAALİYETLERİ

Ülkenin milli sporlarının en başında ise Kriket sporu gelmektedir. Diğer önemli spor dalları ise futbol, sörf ve bot yarışlarıdır.

ÜLKE MUTFAĞI

En önemli besinlerinin başlarında mısır ve tatlı patates önemli bir yere sahiptir.

EKONOMİ

Ülke ekonomisinin en önemli payını ise turizm kaynakları oluşturur. Ülkede daha önceleri en önemli geçim kaynağı tarım iken günümüzde yerini turizme bırakmıştır. En önemli tarım ürünleri ise şekerdi. Günümüzde ise şekerin üretimine pek rastlanmamaktadır. Ülke topraklarında toprak sahipliği geleneksel sisteme dayanır. Bu sistemin varlığı ise turistik yaşam alanları açısından olumsuz sonuçlar doğurmaktadır.

Haber Ara