Dolar

32,3241

Euro

35,1014

Altın

2.300,58

Bist

9.079,97

Antalyaspor'da teknik direktör arayışları

Kulüp başkanı Cihan Bulut:'Üç gün içerisinde yeni teknik direktörle anlaşma sağlayacağız'- 'Kemer sıkma politikasını çok iyi uyguladık. Eto'o, Menez, Nasri, Aydın Karabulut, Sandro gibi futbolcularla yol ayrımından sonra 42 milyon lira tasarrufumuz oldu'

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-05-29 23:36:41

Antalyaspor'da teknik direktör arayışları
Antalyaspor Kulübü Başkanı Cihan Bulut, üç gün içerisinde yeni teknik direktör ile anlaşma sağlayacaklarını söyledi.

Cihan Bulut ve yönetim kurulu üyeleri, Konyaaltı ilçesindeki bir otelde düzenlenen iftarda basın mensuplarıyla bir araya geldi.

İftarın ardından açıklamalarda bulunan Bulut, Hamza Hamzaoğlu ile yolların ayrılmasının ardından teknik direktör arayışlarına başladıklarını dile getirdi.

Kırmızı-beyazlı kulübün başkanı, 3-4 yerli teknik direktör ile görüşmelerinin devam ettiğini aktararak, "Üç gün içerisinde yeni teknik direktörle anlaşma sağlayacağız." diye konuştu.

Bulut, gelecek sezon ligi orta sıralarda bitireceklerine inandığını kaydederek, "Yeni çalışacağımız teknik direktörle transfer bütçesini yapacağız. Gidecek oyuncularımız, transferlerimiz olacak. Hocamız ile transfer yapacağız. 8-10 milyon avrodan düşük transfer bütçesi yapmamalıyız." ifadelerini kullandı.


- "Gelirlerimizin birçoğu temlikte"


Bulut, zor bir dönemde göreve geldiklerini, yönetim olarak gövdelerini taşın altına koyduklarını ifade etti.

Genel kurulun ardından ciddi bir borç yüküyle karşı karşıya kaldıklarını dile getiren Bulut, şöyle devam etti:

"Elimizden geleni yapmaya çalıştık. 'Yorulduk' demedik. İçinde bulunduğumuz zor durum bizi daha da hırslandırdı. Antalya'ya bir borcumuz vardı. Daha çok çalışarak bu borcu ödemek istiyorduk. Borç yükü hala var. Kulüp ciddi sıkıntı içinde, sıkıntılarımız geçmedi. Borcu yönetmeye çalışıyoruz. Gelirlerimizin birçoğu temlikte. Temliği çözmeye çalışıyoruz. Geçen yönetimdeki arkadaşlar kredileri, şahsı kefaletle almış. Son derece iyi niyetli transferler yapılmış ama bazı ufak hatalar olmuş."


- "Kemer sıkma politikasını çok iyi uyguladık"


Göreve geldiklerinde 205 milyon 155 bin lira anapara kredi borcu, 115 milyon lira da faiz borçlarının olduğunu dile getiren Bulut, bugün itibarıyla anapara kredi borcunun 200 milyon liraya, kredi faizi borcunun ise 103 milyon liraya düştüğünü aktardı.

Bulut, yönetim olarak çok ciddi tasarruf tedbirleri uyguladıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Kemer sıkma politikasını çok iyi uyguladık. Eto'o, Menez, Nasri, Aydın Karabulut, Sandro gibi futbolcularla yol ayrımından sonra 42 milyon lira tasarrufumuz oldu. Nakit girdisi olarak da 30 milyon 500 bin yayın geliri, 11 milyon reklam geliri, 3 milyon Spor Toto isim hakkı geliri, 3,5 milyon lira da diğer gelirlerimiz oldu. Yönetimimizdeki arkadaşlarımızın kasa faydası 16 milyon lira olarak gerçekleşti."


- "Küçülerek borçlarımızı yapılandırmaya çalışıyoruz"


Yakın dönemde 2017-2018 sezonuyla ilgili 50 milyon liralık ödeme yapmaları gerektiğini belirten Bulut, görevde oldukları 5 aylık dönemde futbolculara prim ve maaş olarak 36 milyon 836 bin, kredi ödemesi olarak 17 milyon 520 bin, vergi ve SGK'ya 2 milyon 500 bin, satıcı firmalara 2 milyon 700 bin, eski futbolcuları Giray Kaçar'a 2 milyon 500 bin, fesih bedellerine 5 milyon 150 bin lira ödeme yaptıklarını vurguladı.

Bulut, tasarruf tedbirlerini önemsediklerini yineleyerek, "Sportif faaliyetlerde başarı önemli ancak küçülerek borçlarımızı yapılandırmaya çalışıyoruz. Ayağımızı yorganımıza göre uzatıyoruz. Uçmamaya çalışıyoruz. Biliyoruz ki bir gün buradan gideceğiz. Hiç gitmeyecek gibi çalışıyor, yarın gidecek gibi de kulübümüze hizmet yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

Antalyaspor Kulübü Asbaşkanı Şefik Öz ise İtalya'da Benevento'da kiralık olarak forma giyen oyuncuları Sandro Raniere Guimaraes Cordeiro ile İtalya 1. Futbol Ligi takımlarından Genoa'nın ilgilendiğini kaydetti.

Haber Ara