Dolar

32,5046

Euro

34,8270

Altın

2.491,79

Bist

9.539,83

Antalya Havalimanı'nda tatil yoğunluğu

Antalya Havalimanı'nda tatil yoğunluğu

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-09 13:32:39

Antalya Havalimanı'nda tatil yoğunluğu
Ramazan Bayramı dolayısıyla 9 günlük tatilin ardından Antalya Havalimanı'nda yoğunluk yaşanıyor.

Antalya merkez ve ilçelerindeki turizm beldelerinde tatilini geçiren yerli turistler, tatilin ardından memleketlerine dönmeye başladı. Antalya Havalimanı yolu ve iç hatlar terminalinde yoğunluk oluşturan vatandaşlar, güvenlik kontrollerinden geçiriliyor.

Yoğunluk nedeniyle havalimanı yolunda, kilometrelerce kuyruk oluştu. Sıkı kontrollerden geçirilen vatandaşlar, iç hatlar terminalinden memleketlerine gidiyor.

Antalya DHMİ Başmüdürü Osman Serdar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ramazan Bayramı tatilinin uzun olmasıyla yoğunluğun da arttığını söyledi.

Güzel bir hafta geçirildiğini ifade eden Serdar, "Her bayramda yoğunluk olur ama bu sene biraz daha yoğun oldu. Bayram sürecinde iç hat yolcu trafiğinde yüzde 50'nin üzerinde artış oldu." dedi.

Serdar, havalimanındaki yoğunluğun kendilerini mutlu ettiğini, sıkıntı yaşayan turizm sektörünü bir nebze de olsa rahatlattığına dikkati çekti.

Söz konusu yoğunluğun bayramdan sonra da devam etmesini dileyen Serdar, "Bu bayram yoğundu, bir günde 650 uçak iniş kalkış yaptı havalimanından." diye konuştu.

Antalya Havalimanı'ndan sorumlu Vali Yardımcısı Mehmet Yavuz da Ramazan Bayramı dolayısıyla iç hatlarda bir yoğunluk olduğunu belirtti.

Önceki yıllara göre bayramın biraz daha yoğun geçtiğinin altını çizen Yavuz, bayramın daha çok yerli turizmden dolayı iç hatları hareketlendirdiğini kaydetti.

Haber Ara