Dolar

32,3363

Euro

35,1952

Altın

2.246,41

Bist

8.718,11

Antalya'da vaka sayısında yüzde 100 artışı aile içi bulaş tetikliyor

Antalya'da corona virüs vaka sayısı yüzde 100 artış gösterdi, hastanelerdeki yoğun bakım doluluk oranı ise yüzde 71.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-12-04 19:42:30

Antalya'da vaka sayısında yüzde 100 artışı aile içi bulaş tetikliyor

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yoğun bakımların sevk ve idaresinden sorumlu Doç. Dr. Nilgün Kavrut Öztürk, "Aile içi bulaşlar çok fazla gözüküyor. Doğum günü için bir araya gelmek gibi veya arkadaş gruplarının toplanıp yaptığı aktivitelerde çok sayıda kişiye virüsün bulaştığını görüyoruz" dedi.

Bazı vatandaşlar Antalya'da evlerin önündeki ayakkabı kalabalığını görünce durumu polis ekiplerine bildiriyor.

Antalya'da hava sıcaklıklarının normal seyrettiği zamanlarda vatandaşlar, salgın tedbirlerini hiçe sayarak sahilleri ve parkları doldurduğu görülmüştü.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı duyuruda, Antalya'daki vaka sayısının yüzde 100 oranında arttığı, yoğun bakım doluluk oranının ise yüzde 71 olduğu, yüksek riskin devam ettiği belirtilmişti.

Bakan Koca, video konferans yöntemiyle Antalya İl Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür ile görüşerek durum hakkındaki değerlendirmede, kentte yaşayanlar ise çoğu kişinin tedbirlere uymadığını ve vaka sayılarının bu nedenle arttığını düşünüyor.

Aile içi bulaş yüksek

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ise vaka sayılarındaki artışa hazırlık olarak yeni bir 'ara yoğun bakım servisi' oluşturulmaya başlandı. Koronavirüs tedavisi gören hastaların çoğunun virüsü tanıdık çevrelerinden kaptığı ve aile içi bulaşların çok yüksek olduğu öğrenildi.

Antalya'da da Türkiye'deki artışa paralel olarak vaka sayılarında son günlerde artış görüldüğünü belirten Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yoğun bakımların sevk ve idaresinden sorumlu Doç. Dr. Nilgün Kavrut Öztürk, “Biz Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak Covid-19 için yoğun bakımlarda büyük bir yatak sayısı ayırmıştık. Aynı zamanda çevre illerden de sevk aldığımız için bizdeki vaka artışı biraz daha fazla oldu. Bu artışa paralel olarak Bakanlığın da talimatıyla yatak sayısını ihtiyaç doğrultusunda artırma yönünde çalışmalar yapıyoruz. İhtiyacı karşılayabilmek için yeni bir ara yoğun bakım servisi oluşturuyoruz" dedi.

NTV

Haber Ara